Video Cum explică firma Napoca situaţia de pe strada Eroilor / Pivariu: "Este a doua oară când nu găsesc activitate pe acest şantier"

Cum explică firma Napoca situaţia de pe strada Eroilor / Pivariu: "Este a doua oară când nu găsesc activitate pe acest şantier"

Firma care reabilitează strada Eroilor din comuna Floreşti a reacţionat după ce edilul a anunţat că fost pe şantier şi nu a găsit niciun muncitor.

Primarul Bogdan Pivariu a fost în urmă cu o săptămână pe şantier şi a constatat că lucrările sunt mult întârziate. Edilul le-a transmis constructorilor de la firma Napoca să respecte contractul. 

Într-un comunicat trimis presei de constructor, directorul general al companiei, Dănuţ Canta, a făcut câteva precizări în legătura cu situaţia contractului privind modernizarea străzii Eroilor.

"NU “suntem în contract”, cum eronat se exprimă Primarul Comunei, întrucât repetatelor noastre solicitări de prelungire a acestuia în baza unei ample și solide argumentații depusă în urmă cu mai bine de o jumătate de an, Primaria Florești nu a binevoit să răspundă, încălcând flagrant obligația legală de a formula un răspuns administrativ în 30 de zile", susţine constructorul.

"În privința respectării termenilor contractuali, primul vinovat al încălcării acestora este chiar beneficiarul, întrucât, nici până în prezent, acesta nu s-a achitat integral de obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării contractului. Inclusiv la ora actuala, proprietarii rețelelor de utilități desfasoară operațiuni de relocare a acestora, utilizând chiar infrastructura de șantier care aparține societății noastre, elocvent fiind cazul magistralei de apa care traverseaza amplasamentul lucrarii. Subliniem că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-operativă de a respecta programul de execuție, în absența predării unui amplasament liber de sarcini", a mai transmis constructorul.

"Este de domeniul evidenței faptice și juridice că executantului nu îi sunt imputabile întârzieri survenite din cauza unor impedimente independente de sine, care au obstrucționat evoluția lucrărilor iar derobarea de resposabilitatea acestora nu este în favoarea finalizării proiectului de investiții", se mai arată în comunicatul trimis presei de firma Napoca, pe care îl puteţi descărca de AICI.

Pivariu: "Este a doua oară când nu găsesc activitate pe acest şantier"

Reamintim că, cu câteva zile înainte de Crăciun, primarul Bogdan Pivariu a fost din nou într-o vizită inopinată pe şantierul de pe strada Eroilor. "Este a doua oară când nu găsesc activitate pe acest şantier, după cum se poate vedea şi în filmare", a spus edilul, care a postat pe Facebook imagini de la faţa locului:

Primarul a afirmat că Floreştiul are nevoie ca această arteră să fie modernizată ȋn cel mai scurt timp. 

"Pentru a creşte calitatea vieţii în Floreşti, avem nevoie de parteneriate oneste şi eficiente. De când am preluat mandatul şi până la efectuarea unui inventar al tuturor proiectelor pe care le aveam deja ȋn derulare, am pornit de la premisa că toţi cei care şi-au însuşit rolul de parteneri în dezvoltarea Floreştiului, sunt de buna credinţă. Din păcate, ȋn această situaţie avem o realitate care este diferită de cea pe care mi-o doresc eu privind parteneriatul dintre administraţie şi colaboratori", a mai declarat Bogdan Pivariu.

Edilul a făcut o radiografiei a situaţiei.

"Realitatea este că:
- lucrările la acest şantier sunt mult întârziate;
- termenul de finalizare a lucrărilor este cu mult depășit;
- aria şantierului nu este delimitată corespunzător cu balize şi bandă de avertizare, în plus, nu se respectă reglementările legale privind semnalizarea întregului şantier;
- o mare parte din borduri sunt dislocate;
- nu au fost tratate în nici un fel scurgerile apelor pluviale, formându-se astfel bălţi pe carosabil;
- racordurile cu drumurile laterale nu au fost finalizate îngreunând astfel traficul foarte mult", a spus primarul.

Pivariu a anunţat că au fost luate două măsuri: s-a emis o factură de penalități conform contractului, iar firma a primit o adresă în care sunt evidenţiate neregulile şi prin care primăria cere remedierea lor cu celeritate.

"În Floreşti nu mai acceptăm jumătăţi de măsură!", a fost mesajul lui Bogdan Pivariu pentru constructorii de la Napoca.

Comenteaza