Video Cum își face treaba Supercom în Florești / Primarul Pivariu: „Există carențe”

Cum își face treaba Supercom în Florești / Primarul Pivariu: „Există carențe”

Compania Supercom va ridica gunoaiele clujenilor în următorii 10 ani. Au trecut deja două săptămâni de când firma a intrat în Cluj-Napoca și Florești, iar sesizările cetățenilor nu contenesc să se oprească.

Oamenii se plâng că gunoaiele nu se ridică, nu sunt tomberoane de gunoi pentru toate fracțiile menajere sau nu au fost înlocuite, în special în zona de case.

Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect intens dezbătut în ultimele zile și a spus care este situația în cea mai mare comună din țară.

La nivelul comunei Florești rata de contractare este destul de ridicată. Am ajuns undeva la 80% în ceea ce privește numărul celor care și-au făcut contract. Sigur, ca orice început există carențe. Îmi doresc ca lucrurile să revină cât mai repede pe făgașul normal.

Personal am fost în anumite zone unde s-au aplicat acele cipuri pe containere tocmai pentru a se individualiza cantitatea ridicată. Ieri am fost la anumiți cetățeni unde există astfel de containere. Eu sper ca în cel mai scurt timp să ajungem la o eficientizare a acestui serviciu public.

Așa cum am spus, ca orice început, este puțin greoi. S-a schimbat graficul de ridicare. Am încercat să informăm cât mai mult cetățenii. Graficul nou îl găsesc pe site-ul primăriei. Vreau să-i anunț și pe cei care nu și-au făcut contract să o facă. Pot s-o facă la registratura primăriei sau online.

Am avut discuții chiar și cu conducerea Supercom săptămâna aceasta. Am făcut cunoscute doleanțele noastre, pentru a scurta pe cât posibil această perioadă de carențe datorată schimbării operatorului. De asemenea, am cerut să nu se îngreuneze traficul”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

De menționat este faptul că, firma bucureșteană Supercom a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj - pe toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.

Noul operator va amplasa pubele smart în oraș, care vor cântări gunoiul, și astfel se va calcula cât are de plătit fiecare clujean în parte. Acest demers ar urma să încurajeze și mai mult colectarea selectivă a gunoiului, ținând cont și de faptul că stația de sortare a deșeurilor, proiect al Consiliul Județean, va fi dată în curând în folosință.

La case și la agenții economici, deșeurile vor fi cântărite din poată în poartă, șoferul mașinii va elibera un bon în funcție de cantiate, care va fi atașat la facuta lunară.

La blocuri, deșeurile se vot cântări paușal, toate pubele din zonă, iar împărțirea costurilor se va face la numărul de locuitori arondați arealului respectiv.

Comenteaza