Cum justifică Primăria Cluj cumpărarea a 40 de autobuze pentru 14 milioane de euro

Cum justifică Primăria Cluj cumpărarea a 40 de autobuze pentru 14 milioane de euro
Cele 40 de autobuze care vor fi cumpărate în acest an în Cluj-Napoca ar putea costa Primăria aproape 63 milioane de lei, adică aproape 14 milioane de euro.

Decizia privind achiziţionarea autobuzelor, la o valoare estimată de 50,7 milioane de lei plus TVA, va fi luată luni de consilierii locali din Cluj-Napoca. E vorba în total de 40 de autobuze articulate, la un preţ unitar estimat de 1,26 milioane de lei.


E vorba de autobuze articulate model CPV34121200-3, în total 40 de bucăţi al căror cost ar urma să fie suportat de bugetul local. Menţionăm, întregul proiect de Hotărâre de Consiliu Local numără doar 3 pagini, între care ultimele două sunt aproape identice. Astfel, prima pagină e proiectul de HCL propriu-zis, cu un singur articol - "se aprobă achiziţionarea prin procedurile reglementate de OUG 34/2006 a unor mijloace de transport public de călători: - 40 bucăţi autobuze articulate în valoare totală estimată de 50.720.000 lei fără TVA". A doua pagină e referatul Direcţiei Tehnice a Primăriei Cluj-Napoca, cu privire la necesitatea acestei investiţii - iar justificarea pentru cei aproape 63 milioane de lei e expediată într-un singur paragraf: "în vederea modernizării parcului mijloacelor de transport public de călători existent în dotarea Companiei de Transport Public SA Cluj, pentru asigurarea unor condiţii de transport civilizat pentru cetăţenii municipiului Cluj-Napoca se impune achiziţionarea unui pachet de autobuze articulate". În fine, a treia pagină reprezintă cererea înaintată de Compania de Transport Public Cluj-Napoca (fosta regie locală de transport RATUC) către Primărie, prin care se cere achiziţionarea autobuzelor.

Descarcă ataşat proiectul de HCL

Comenteaza