Cum justifică Primăria Cluj cumpărarea a 40 de autobuze pentru 14 milioane de euro

Cum justifică Primăria Cluj cumpărarea a 40 de autobuze pentru 14 milioane de euro
Cele 40 de autobuze care vor fi cumpărate în acest an în Cluj-Napoca ar putea costa Primăria aproape 63 milioane de lei, adică aproape 14 milioane de euro.
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Decizia privind achiziţionarea autobuzelor, la o valoare estimată de 50,7 milioane de lei plus TVA, va fi luată luni de consilierii locali din Cluj-Napoca. E vorba în total de 40 de autobuze articulate, la un preţ unitar estimat de 1,26 milioane de lei.


E vorba de autobuze articulate model CPV34121200-3, în total 40 de bucăţi al căror cost ar urma să fie suportat de bugetul local. Menţionăm, întregul proiect de Hotărâre de Consiliu Local numără doar 3 pagini, între care ultimele două sunt aproape identice. Astfel, prima pagină e proiectul de HCL propriu-zis, cu un singur articol - "se aprobă achiziţionarea prin procedurile reglementate de OUG 34/2006 a unor mijloace de transport public de călători: - 40 bucăţi autobuze articulate în valoare totală estimată de 50.720.000 lei fără TVA". A doua pagină e referatul Direcţiei Tehnice a Primăriei Cluj-Napoca, cu privire la necesitatea acestei investiţii - iar justificarea pentru cei aproape 63 milioane de lei e expediată într-un singur paragraf: "în vederea modernizării parcului mijloacelor de transport public de călători existent în dotarea Companiei de Transport Public SA Cluj, pentru asigurarea unor condiţii de transport civilizat pentru cetăţenii municipiului Cluj-Napoca se impune achiziţionarea unui pachet de autobuze articulate". În fine, a treia pagină reprezintă cererea înaintată de Compania de Transport Public Cluj-Napoca (fosta regie locală de transport RATUC) către Primărie, prin care se cere achiziţionarea autobuzelor.

Descarcă ataşat proiectul de HCL

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza