Cum merge treaba pe șantierele din centru: Zona Ferdinand în grafic/ Întârzierile din Piața Blaga, din cauza granitului din China

Cum merge treaba pe șantierele din centru: Zona Ferdinand în grafic/ Întârzierile din Piața Blaga, din cauza granitului din China

Toamna a prins centrul Clujului în plin șantier, însă administrația locală spune că lucrările sunt în linie dreaptă, chiar dacă există unele întârzieri. 

Strada Regele Ferdinand și străzile adiacente - Emile Zola, Sextil Pușcariu, două tronsoane ale străzii Tipografiei și scuarul CEC sunt încă, în șantier. Viceprimarul Dan Tarcea spune că lucrările sunt în grafic și că vor fi finalizate în luna septembrie, în schimb, recunoaște că pe șantierul din zona Lucian Blaga sunt "mici întârzieri", dar afirmă că  "lucrările sunt în linie dreaptă".

"În zona Pieței Lucian Blaga, termenul pe contract este 30 octombrie, până în acest moment avem câteva mici întârzieri la aceste lucrări, sper să se poată recupera timpul în care nu s-a lucrat și să se intensifice lucrările în această zonă. Întârzierile sunt cauzate de lipsa materiei prime. Explicația constructorului este că a întârziat granitul din China, l-au pus pe vapor, sunt mai multe tipuri de granit, dar lucrările au început deja să meargă mai departe, se și vede că este montat granitul pe strada Emil Isac, pe Petru Maior. Lucrările sunt în linie dreaptă și până la data de 30 octombrie sperăm să fie gata”, a spus viceprimarul Dan Tarcea la Napoca FM.

Tarcea a explicat de ce se aduce granitul din China.

"Nu se fac în România astfel de materiale. România are alte tipuri de pietre pe care le putem folosi, este un granit negru de exemplu, pe care le vedem la bordurile acelea vechi, acela e produs în România, dar acest granit care trebuie pus aici, pentru care specialiștii au dat girul, din păcate nu este mai aproape, se face numai în China și multă lume se aprovizionează de acolo. Eu mă bucur că aducem materia primă și nu aducem produsul finit, ceea ce ar însemna alt preț”, a precizat viceprimarul.

Piața Lucian Blaga va avea patru benzi. Strada Petru Maior, trei. Strada Napoca va fi redusă la două benzi, la fel și strada Republicii, până la intersecția cu Avram Iancu. Se va extinde spațiul pietonal, în fața Casei de Cultură vor fi o piațetă, piste de biciclete, un stand de taxi și un loc destinat parcării unui autocar, la nevoie. De asemenea, un stand de taxi va fi amenajat și în fața cafenelei Croco. 

 

Comenteaza