Cum pot firmele să deszăpezească oraşul în weekend, când se aşteaptă ninsori VIDEO

Cum pot firmele să deszăpezească oraşul în weekend, când se aşteaptă ninsori VIDEO
Autorităţile judeţene au verificat astăzi capacitatea de intervenţie a firmelor de deszăpezire, în condiţiile în care la sfârşitul săptămânii sunt aşteptate ninsori în toată ţara. O parte din firmele de specialitate au absentat de la discuţia cu prefectul Gheorghe Vuşcan. Acesta a verificat şi în teren utilajele şi stocurile de materiale ale societăţilor.

Meterologii anunţă că la sfârşitul săptămânii vom avea parte de ninsori în întreaga ţară. Precipitaţiile nu vor ocoli nici Clujul, iar prefectul judeţului a dorit să se asigure că firmele de deszăpezire nu vor fi luate prin surprindere. Gheorghe Vuşcan a convocat o întâlnire la sediul prefecturii, la care o parte din firme nu s-au prezentat. In aceste conditii, precfectul a plecat în control pe teren.

Prefectul a verificat utilajele pentru deszăpezire şi s-a interesat de stocurile de material antiderapant pentru această iarnă. Vuşcan a solicitat şi contractele încheiate de autorităţile locale cu firmele de deszăpezire.

"Noi am constatat că există nişte utilaje, există nişte stocuri de sare, urmează să vedem pe baza contractului dacă sunt multe, sunt puţine, sunt cele care trebuie, sunt funcţionale, nu-s funcţionale. Cantităţile de antiderapant îs cele pe care le-au raportat şi vom trage concluzii", spune prefectul Gheorghe Vuşcan.

Autorităţile dau asigurări că sunt pregătite pentru iarnă.

"La această dată stocurile le avem asigurate pentru următoarea perioadă, nu-i nici o problemă", spune directorul adjunct al DRDP Cluj, Ioan Crişan. "La fel şi utilajele, sunt în bază, în stare de funcţionare, mobilizare permanentă 24 de ore din 24. Noi urmărim prognoza permanent şi se intervine preventiv, apoi în continuare în funcţie de precipitaţiile care au loc".

"Prin caietele de sarcini şi s-au cerut un număr de utilaje şi anumite tipuri de utilaje", adaugă şi directorul RADJ Cluj, Liviu Bota. "Iar tot prin caietele de sarcini li s-a cerut o anumită cantitate de materiale antiderapante. Ieri s-a verificat situaţia utilajelor cuprinse în acest program de deszăpezire".

Ninsorile anunţate pentru sfârşitul acestei săptămâni ar putea continua până la mijlocul săptămânii viitoare, când meteorologii anunţă o uşoară încălzire a vremii.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Lorant Ersek

Comenteaza