Cum renovezi la Cluj: se face bloc în loc de casă FOTO

Cum renovezi la Cluj: se face bloc în loc de casă FOTO
Vecinii unei case recent demolate din Grigorescu sunt îngrijoraţi că aceasta se va transforma în bloc. Ei au reclamat administraţiei locale că şantierul de pe Donath este ilegal.

Cei care construiesc recunosc că au depus la primărie un proiect de mansardare, dar că deocamdată nu au autorizaţie de construire. Primăria a făcut verificări în zonă fără să informeze cu privire la rezultatele controlului.

Proprietarii unei construcţii de pe str. Donath nr. 200 au deschis de câteva săptămâni un şantier la adresa în cauză. Vecinii de la blocurile de lângă şantier spun că mai întâi aceştia au demolat casa cu parter care exista în zonă şi au început să construiască pe amprenta acesteia. „Am înţeles că se va ridica un bloc cu cinci etaje. În aceste condiţii, noi rămânem fără lumină; mai mult, zona se va aglomera cu maşini şi vor fi condiţii inumane de locuit. Pentru şantierul deja deschis nu există niciun panou, aşa cum este legal. Să nu mai vorbim de faptul că acesta deranjează deja vecinătăţile. Cu siguranţă nu există autorizaţie de construire şi se lucrează illegal", au reclamat aceştia.

La faţa locului, în curtea de la nr. 200 există o construcţie, proaspăt ridicată, iar şantierul este în plină desfăşurare, având în vedere că toată proprietatea este plină de materiale de construcţie şi există şi o toaletă ecologică. Pe poartă tronează o plăcuţă cu "Câine rău!", iar viitoarea construcţie (acum parter) este mascată de vegetaţie. Totuşi, din stradă se poate observa structura metalică pentru eventuale etaje care se pot ridica peste parter.

Proprietarul de la nr. 200, Angela Maria Chiş, a explicat că nu construieşte niciun bloc în zonă. Acesta a menţionat că de fapt renovează o casă. Cu toate acestea, beneficiara a recunoscut că nu deţine autorizaţie de construire. E a afirmat că a depus în acest sens un proiect la primărie, pentru renovare şi mansardare a casei care exista pe Donath nr. 200. „Încă n-am făcut nimic. am luat doar acoperişul jos. Parterul nu e nou, ci restructurat", a declarat aceasta reporterilor REALITATEA TV Cluj.
Administraţia locală clujeană a efectuat verificări la şantierul de pe Donath nr. 200. Până la închiderea ediţiei, instituţia nu ne-a furnizat un răspuns cu privire la rezulatele verificărilor. Surse din administraţie ne-au informat că, oricum, în astfel de situaţii instituţia nu poate face nimic, chiar dacă sancţionează constructorul pentru că face lucrări fără autorizaţie, având în vedere că se lucrează prin interpuşi. „Noi amendăm, iar apoi cazul ajunge în instanţă, unde se pot schimba foarte multe, inclusiv să se construiască mai multe etaje", au atras atenţia sursele ZIUA de CLUJ.

Potrivit datelor de pe site-ul primăriei, Angela Chiş şi soţul acesteia au cerut anul trecut un certificate de urbanism pentru adresa Ploieşti nr. 11 (din vecinătatea proiectului Europa Business Center, dezvoltat de acţionarii grupului Imofinance) - elaborare Plan Urbanistic de Detaliu şi construire imobil mixt de locuinţe şi spaţii comerciale. Numele său mai apare, după cum a relatat presa locală, într-un scandal mai vechi cu terenuri pe str. Câmpului pe care le-a intermediat, după ce un funcţionar de la Camera Agricolă l-a cumpărat de la o persoană care a cerut să i se reconstituie dreptul de proprietate. Chiş figurează ca administrator la societatea Lalicom, specializată în lucrări de vopsitorie şi zugrăveli de geamuri care în 2012 a avut o cifră de afaceri de 273.000 de lei, profit zero şi niciun angajat.

 

Etichete
Comenteaza