Foto Cum să dai 1.300 euro/mp pentru un apartament în Cluj, dar să îți rupi mașina în două până ajungi acasă

Cum să dai 1.300 euro/mp pentru un apartament în Cluj, dar să îți rupi mașina în două până ajungi acasă
Strada Dimitrie Gusti
Strada Dimitrie Gusti
Strada Dimitrie Gusti
Strada Dimitrie Gusti
Strada Dimitrie Gusti
Strada Dimitrie Gusti
Strada Dimitrie Gusti
Strada Dimitrie Gusti
Strada Dimitrie Gusti
Strada Dimitrie Gusti
Strada Dimitrie Gusti
Strada Dimitrie Gusti

Viteza cu care evoluează piața imobiliară din Cluj lasă în urmă administrația locală. Construcțiile se extind cu o repreziciune căreia Primăria nu îi face faţă. Aşa se face că la Cluj au "răsărit" ansambluri imobiliare în care s-au investit milioane de euro şi în care locuiesc mii de oameni, înconjurate de drumuri pe care cu greu le putem numi "de ţară".

Boom-ul imobiliar face din Cluj un rai al investitorilor, care construiesc și încasează bani într-un ritm ce depăşeşte de multe ori capacitatea administraţiei locale de a veni cu "partea" sa din afacere: drumuri, trotuare, iluminat. 

Este şi cazul străzilor Dimitrie Gusti - Basarabiei din zona Câmpului, unde în ultimii ani s-a construit accelerat şi unde mai există încă terenuri libere, care îşi aşteaptă investitori. Oamenii, bucuroşi că şi-au găsit un apartament în oraş la 1.300-1.400 euro/mp (față de 1.900-2.000, cât cer unii dezvoltatori), s-au trezit apoi că îşi rup maşinile până să ajungă acasă sau că nu au unde să îşi plimbe copiii, pentru că strada nu are... trotuar.

Unul dintre clujenii care locuiesc în zonă ne-a trimis o serie de poze care spun mai mult decât 1000 de cuvinte despre starea infrastructurii rutiere şi despre halul în care se găsesc străzile Dimitrie Gusti și Basarabiei, la capătul cărora se află strada Cernăuți și ansamblul Citadel.

Strada Dimitrie Gusti

Strada Dimitrie Gusti

"Nu toţi ne permitem maşini 4x4 pentru a putea circula pe aceste străzi, mai ales pe Dimitrie Gusti, unde e dezastru. De asemenea, nu vreau să îmi scot copilul la plimbare printre gropi și bălării, pentru că nu a fost nimeni în stare toarne asfalt sau să facă un amărât de trotuar. Vă rog transmiteţi-le celor de la primărie care e situaţia aici, poate se întâmplă totuşi ceva", este mesajul cu care clujeanul și-a însoțit pozele trimise pe adresa ZIUA de CLUJ.

Strada Dimitrie Gusti

Dimitrie Gusti așteaptă după Edgar Quinet

invitat la Realitatea FM Cluj, viceprimarul Dan Tarcea a avut o explicaţie care, probabil, nu îi va mulţumi pe locuitorii din zonă:

"Strada Dimitrie Gusti este în continuarea străzii Edgar Quinet. Acolo analizăm două variante. Prima variantă este cea legată de exproprieri pe strada Edgar Quinet, pentru că noi am preluat strada la o lăţime de 10 metri, ori servitutea de utilitate publică acolo este de 12 metri. Vedem cele două variante. Avem o porțiune unde a fost predată nu la 10 metri, ci la 7, că așa a fost în proiect. Încercăm să găsim soluțiile. Pot să vă spun probabil în următoarele două săptămâni la ce soluţie am convenit. Sigur că ne dorim şi strada Edgar Quinet, pentru că locuiesc câteva mii de oameni acolo... Sunt şi mijloacele de transport în comun care astăzi merg cu dificultate pe strada Dimitrie Gusti. Dar, dacă vom face strada Edgar Quinet, și o vom face, atunci vom continua și cu strada Dimitrie Gusti", a spus viceprimarul Clujului.

DACĂ AI FILMAT SAU FOTOGRAFIAT CEVA INTERESANT, DACĂ AI FOST MARTORUL UNOR EVENIMENTE DEOSEBITE SAU DACĂ AI INFORMAȚII PE CARE CREZI CĂ AR TREBUI SĂ LE AFLE ȘI AUTORITĂȚILE SAU CEILALȚI CLUJENI, SCRIE-NE PE ADRESA redacție@ziuadecj.ro
Comenteaza