Cum se circulă în sensurile giratorii ale Clujului. Explicații pe Facebook VIDEO

Cum se circulă în sensurile giratorii ale Clujului. Explicații pe Facebook VIDEO
Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a postat pe reţeaua de socializare Facebook o înregistrare în care le explică șoferilor cum se circulă în sensurile giratorii din oraș.

Tarcea a explicat pe Facebook cum au fost gândite noile sensuri giratorii din oraș sau cele existente, unde s-au realizat bretele suplimentare peste vară. ”Am încercat să reorganizăm sensurile giratorii din oraș”, a spus Tarcea.

Ce s-a schimbat:

La intersecția Calea Mănăștur cu Câmpului s-a realizat un sens giratoriu, deocamdată provizoriu. S-au făcut două benzi suplimentare, respectiv o bretea dinspre Calea Florești spre Izlazului. Costul lucrării: 275.000 de lei, fără TVA.

La intersecția Observatorului - Viilor există o nouă bandă de viraj la dreapta spre Viilor și a fost relocat standul de taxi. Costul lucrării: 108.000 de lei, fără TVA.

La sensul giratoriu din Mărăști s-au creat două bretele de viraj la dreapta. Trecerea de pietoni a fost mutată cinci metri spre Someșeni, pentru suplimentarea spațiului de stocare pentru mașini. Costul lucrării: 372.000 de lei, fără TVA.

În Piața Cipariu s-a creat o bandă suplimentară dinspre Bd. Nicolae Titulescu spre Piața Ștefan cel Mare, respectiv un spațiu suplimentar de stocare a mașinilor care vin dinspre strada C. Brâncuși. Un alt spațiu de stocare pentru mașini s-a realizat în zona statuii lui Baba Novac, pentru mașinile care vin dinspre centru. Costul lucrării: 180.000 de lei, fără TVA.

Pe strada Izlazului, la intersecția cu Mehedinți s-a făcut un nou sens giratoriu și s-au reorganizat locurile de parcare, aliniate la bordură. Costul lucrării: 325.000 de lei.

Total: 1.250.000 de lei fără TVA. Lucrările au fost executate de RADP.

”Mai rămâne să facem marcaje în aceste sensuri giratorii, avem nevoie de timp suplimentar. Am așteptat să înceapă școala, apoi vom facem reglajul final”, a subliniat Tarcea.

Iată explicațiile viceprimarului:

 

Etichete
Comenteaza