Cum se respectă regulamentul de navigație pe Tarnița. Tișe: „Dă rezultate deja. S-au dat sute de amenzi”

Cum se respectă regulamentul de navigație pe Tarnița. Tișe: „Dă rezultate deja. S-au dat sute de amenzi”

În luna iulie se împlinește un an de când navigaţia oricărei ambarcaţiuni propulsate cu combustibili fosili este interzisă pe lacurile Tarniţa şi Fântânele, fiind permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale, potrivit unui ordin semnat de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că regulamentul de navigație adoptat anul trecut oferă rezultate pozitive.

„Regulamentul de navigație se aplică. Avem deja persoane desemnate pentru asta, avem bărci achizționate pentru fiecare lac pentru a putea face controale. Avem parteneriate cu Hidroelectrica și cu ministerul Apelor, Pădurilor pentru cei care fac paza de la Romsilva. Dacă mergeți acolo veți vedea că lucrurile s-au îmbunătățit consistent și că nu mai există altfel de ambarcațiuni. 

În concluzie, aplicăm regulamentul atât la Tarnița, cât și la Beliș. Am aplicat până acum câteva sute de amenzi prin procese verbale și au scăzut numărul de ambarcațiuni. Îmi spun oamenii care merg pe teren că mai sunt câteva pontoane pierdute sau care sunt împinse sau tractate de motoare neregulamentare, dar și acelea sunt pe cale de dispariție. Acest regulament dă rezultate”, a afirmat Alin Tișe.

Șeful CJ Cluj a mai spus că și la Barajul Valea Drăganului-Floroiu urmează să se ia măsuri similare, dacă ministerul Transporturilor va cere aplicarea aceluiași sistem.

Amintim, odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului de navigație, cei care nu respectă noile prevederi vor fi sancționați cu amenzi ce pot ajunge până la 6.000 de lei pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice.

Regulamentul pentru navigația pe lacurile Tarnița și Beliș poate fi consultat AICI.

Comenteaza