Cum se va face dezinfecţia în blocurile Clujului

Cum se va face dezinfecţia în blocurile Clujului

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat, în şedinţa de luni, suma de 7 milioane de lei pentru dezinfecţia blocurilor Clujului, conform Ordonanței militare 4/29 martie 2020, în contextul pandemiei cu Coronavirus. 

"Vorbim despre dezinfectarea în spaţii publice, a tuturor blocurilor din acest oraş şi a spaţiilor comune. În acest moment, în Cluj-Napoca, avem 2.030 de blocuri care au cel puţin câte 20 de apartamente şi 3.700 de blocuri care au cel puţin câte 6 apartamente. Se vor dezinfecta scara blocului, casa blocului, cu tot ceea ce înseamă spaţii comune. O acţiune costă circa 1 milion de lei şi este nevoie de 6-8 zile pentru întreg oraşul. Vom începe cu cartierele cele mai mari Mănăştur, Mărăşti, Gheorgheni, Grigorescu, Zorilor, etc.

Asociaţiile de proprietari vor fi anunţaţe înainte cu o zi, iar curăţenia se va face în prezenţa reprezentantilor asociaţiei de locatari, ai primăriei şi ai firmei care efectuează curăţenia. Va fi listă şi pe site-ul primăriei. Vor fi anunţaţi administatorii de bloc şi vor fi puse înştiinţări pentru ca locuitorii să nu iasă cel puţin 2 ore după această intervenţie. Intervenţiile vor începe mâine, marţi, la ora 09.00", a declarat edilul Emil Boc, în deschiderea şedinţei de CL. 

Primarul Clujului a mai spus că se vor monta şi dispozitive cu dezinfectanţi la intrarea în bloc. "În materie de dezinfectant lucrurile sunt într-o direcţie bună, dar nu am reuşit să găsim dispozitive, pentru că nu sunt pe piaţă. Dar vom realiza şi acest lucru. Primăria va pune la dispoziţia administratorilor de bloc acest dispozitiv şi soluţia, iar ei le vor monta la intrările în scară". 

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate, cu 24 de voturi pentru. 

Comenteaza