Cum se va rezolva problema traficului în zona Oașului - Valea Chintăului

Cum se va rezolva problema traficului în zona Oașului - Valea Chintăului

Primăria Cluj-Napoca încearcă să rezolve problema traficului auto în zona intersecției străzii Oașului cu Valea Chintăului. Se va face un studiu de fezabilitate pentru a găsi soluția optimă, iar dezvoltatorii imobiliari din zonă sunt obligați să cedeze o parte din drum. 

"Vom demara studiile. Noi ne propunem acolo să facem un pasaj fie subteran, fie suprateran. Din păcate, nu vom putea rezolva toate intrările, dar cu siguranță vom putea decongestiona traficul de acolo. Avem și tramvaiul. Specialiștii trebuie să vină cu 3 variante și dacă putem rezolva 2 din 3 sau 2 din 4 direcții va fi important pentru traficul din zonă. Acolo sunt și 3 proiecte imobiliare, la intersecție. După ce se vor face demolarările, noi am pus condiția să cedeze o parte din drum, pentru a putea mări ampriza, pentru a putea face și o bandă dedicată pentru mijloacele în comun", a explicat viceprimarul Dan Tarcea, la ZIUA LIVE. 

De asemenea, va fi realizat un pod auto nou pe strada Fabricii de Zahăr. „Este vorba de podul de pe strada Fabricii de Zahăr, care merge înspe spre Universitate, dinspre Bulevarul Muncii. Este un pod pietonal și a fost prins în buget pentru a face studiile necesare ca să putem face și acolo un pod și o lagătură auto suplimentară, nouă, astfel încât să putem degreva traficul din zona Plevnei, Fabricii și, evident, Oașului”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Comenteaza