News alert Foto Cum va arăta bază sportivă „La Terenuri”

Primăria Cluj-Napoca a prezentat primele imagini cu viitoarea zonă de agrement și bază sportivă „La Terenuri” Mănăștur, conform studiului de fezabilitate preliminar.

Proiectul pentru reamenajarea zonei „La Terenuri” din cartierul Mănăștur al municipiului Cluj-Napoca, după modelul Bazei Sportive Gheorgheni, continuă astfel cu studiile necesare implementării lucrărilor în teren, la care lucrează arhitecți, peisagiști, specialiști în iluminat și alți experți.

Noul obiectiv se va desfășura pe o suprafață de 4 ha și ia în calcul în primul rând nevoile persoanelor care locuiesc în cartier, pe baza dezbaterilor și discuțiilor publice avute până acum de primărie, alături de societatea civilă, experți și cetățeni.

Propunerile din studiile pentru acest proiect, realizate de câștigătorii licitației - asocierea Napotech Proiect şi Arhi Box - includ următoarele facilități:

  • zone de joacă sigure pentru copii
  • terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă
  • terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, padel, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), amenajări pentru biciclete, piste de alergare, variate terenuri sintetice - baschet, tenis de masă
  • skatepark
  • mese de șah, amenajări cu aparate fitness
  • zone de escaladă cu aparate și echipamente pentru amatori
  • zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele
  • amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece
  • funcțiuni de alimentație publică
  • funcţiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, depozite unelte și utilaje întreținere, grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor)
  • zone noi pentru pietoni și bicicliști
  • căi de acces modernizate astfel încât să existe conectivitate sporită cu zonele adiacente;
  • Wi-Fi gratuit și supraveghere video

În ceea ce privește etapele următoare, după aprobarea studiului de fezabilitate și a planului urbanistic zonal în Consiliul Local al municipiului urmează licitatia de execuție. Experții subliniază că proiectul urmărește conectarea și accesibilizarea zonei de pe ambele părți ale pârâului Calvaria.

"Ne dorim să le oferim clujenilor o zonă de agrement pentru toate vârstele și o bază sportivă modernă, la ultimele standarde. În cadrul etapelor de proiect pentru zona „La Terenuri” sunt incluse în continuare dezbateri și consultări publice, pentru a ne asigura că investiția se pliază pe nevoile comunității, luând în considerare spațiul disponibil și alte componente specifice ale proiectului", transmite municipalitatea clujeană. 

Investiție de 1,52 milioane de euro

Câştigătorul licitaţiei pentru elaborarea studiului de fezabilitate și PUZ pentru zona ”La Terenuri” este asocierea Napotech Proiect SRL - Arhi Box SRL, iar valoarea contractului este de 348.000 de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Investiţia se ridică la 1,52 de milioane de euro pentru zona de agrement (4,3 ha), din care va face parte şi baza sportivă similară cu cea din cartierul Gheorgheni.

Complexul sportiv Gheorgheni, pe 9,4 hectare, inaugurat în 2016 

Complexul Sportiv Gheorgheni, realizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale - prin Compania Naţională de Investiţii a fost inaugurat oficial în 1 decembrie 2016. Valoarea investiţiei a fost de 20,5 milioane de lei, fără TVA. Constructor a fost societatea clujeană Nord Conforest. Termenul iniţial de finalizare a fost vara anului 2016. 

Complexul se întinde pe 9,4 ha, în locul fostului cartodrom, și cuprinde terenuri cu nocturnă - 3 terenuri sintetice de minifotbal, 3 de tenis, 2 de baschet; 1 teren de tenis cu peretele, 2 de badminton și 2 de volei de plajă. În ceea ce privește zonele interioare, baza sportivă include piste de popice, spațiu și dotări pentru tenis de masă, precum și o sală multifuncțională.

De asemenea, baza este dotată cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice în aer liber; aparatură pentru exerciții fizice dedicate seniorilor; echipamente pentru amatorii de cățărări, parkour; spații de joacă pentru copii de toate vârstele; amfiteatru în aer liber (428 locuri); pistă de alergare; pistă de biciclete/ role agrement; pistă role viteză; teren de paintball cu obstacole; parc de aventură - trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații; alei de promenadă și spații verzi generoase.

Accesul în perimetrul bazei sportive este liber și gratuit pentru toți cetățenii. 

Comenteaza