Foto Cum va arăta parking-ul Mogoşoaia. Lucrările încep săptămâna viitoare

ZIUA de CLUJ scria, miercuri, că Primăria Cluj-Napoca a eliberat autorizaţia de construire pentru noul parking de pe strada Mogoșoaia, din cartierul Mănăştur. 

Amplasamentul pentru noul parking de pe strada Mogoșoaia nr.9 va fi predat în data de 8 februarie 2019, iar ordinul de începere a lucrărilor în 14 februarie 2019. 

Parking-ul va avea un regim de înălțime 2S+P, peste care va fi amenajat un teren de sport. Pe platforma unde va fi construită clădirea au fost demolate 113 garaje, urmând ca în locul lor să fie construite 292 locuri de parcare, 9 stații de încărcare pentru mașini electrice (din care 5 active și 4 rezervă), 34 locuri de parcare pentru biciclete (în parking), spațiu în afara parkingului îngrădit pentru 26 biciclete, 23 locuri de parcare pentru motociclete și scutere și locuri de parcare pentru vizitatori.

Valoarea contractului este de 15.400.511,40 lei fără TVA, din care proiectarea este de 406.000 lei, iar execuția 14.994.511,40 lei fără TVA. Proiectant este SC Marbo Construct Consult SRL, iar executant TCI Contractor General SA. 

Urmează parking-ul Hasdeu 

Amintim că, în cartierul Mănăştur au început deja lucrările pentru parking-urile supraterane de pe strada Primăverii, de la numerele 8 şi 20. În luna martie ar urma să fie eliberată şi autorizaţia de construire pentru parking-ul din Hasdeu. Pentru realizarea acestui proiect municipalitatea este asociată cu Universitatea Babeș-Bolyai, protocolul fiind încheiat pe 99 de ani. Va fi realizat pe str. Păstorului 67-69, pe un teren de 1.992 mp şi va avea 320 de locuri. 

Parking privat în centrul Clujului

Garajul suprateran, al cărui beneficiar este Casa de Pensii a Bisericii Reformate, va fi situat pe strada Avram Iancu nr. 23-24, în apropierea Cimitirului Central din Cluj-Napoca. Va fi ridicat pe o parcelă în suprafaţă de 2.113 mp şi va fi dispus astfel: două subsoluri, parter, trei etaje şi terasă. În total va avea o suprafaţă de 9.984 mp, din care 549 reprezintă funcţiuni comerciale/ servicii, alimentație publică, funcțiuni administrative/ birouri. Conform proiectantului - biroul de arhitectură Dico şi Ţigănaş - garajul suprateran ar urma să dispună de 333 de locuri de parcare, între care şi locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi, plus locuri de parcare pentru biciclete.

Încă şase parkinguri în proiect, altul blocat

La început de 2019, edilul Clujului, Emil Boc, a declarat la Realitatea FM Cluj  că alte 6 parkinguri sunt în diverse faze de realizare a documentației. Este vorba despre proiectele de pe străzile Albac-Azuga, Trotușului, Gheorghe Dima – vest, Sighișoara, Liviu Rebreanu și Piața Cipariu. Un alt parking este gândit pe terenul Institutului Oncologic, pe Republicii – Ion Creangă. “Proiectul este blocat la Ministerul Sănătății și voi încerca să discut cu doamna ministru să îl deblocăm”, a explicat primarul Boc, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj. 

Comenteaza