Cum va recupera Consiliul Judeţean 13 milioane de lei

Cum va recupera Consiliul Judeţean 13 milioane de lei
Consiliul Judeţean (CJ) are de recuperat 13 milioane de lei, de la firma Confort care a intrat în insolvenţă şi care în prezent nu mai are capacitatea de a duce la bun sfârşit proiectul centrului de depozitare a deşeurilor menajere. Preşedintele CJ, Horea Uioreanu, spune că aceşti bani s-au dat înainte ca firma să lucreze ceva, în schimbul unei simple poliţe de asigurare. Cum firma n-a lucrat decât de un milion de lei, restul sumei necesită a fi recuperată.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, firma Confort nu trebuia să primească de la forul judeţean bani pentru lucrări pe care nu le-a executat.

„Suntem într-o situaţie destul de neplăcută, pentru că suntem puşi în situaţia de a recupera o sumă importantă de 13 milioane de lei. Firma Confort a primit aceşti bani în baza unei poliţe de asigurare. Eu ştiu că, de regulă, sunt destul de stricte condiţiile în cazul acestor poliţe de asigurare şi că nu va fi foarte uşor să ne recuperăm banii. Dar va trebui să depunem toate eforturile pentru că altfel există riscul ca cineva să ajungă să răspundă penal", a explicat Uioreanu. Firma angajată să realizeze centrul de depozitare a deşeurilor, Confort SA este parte şi lider în consorţiul Atzwanger SPA - Ladurner Impianti SRL - SV Vel Service SA. Pentru a obţine contractul cu CJ, Confort s-a judecat mai bine de un an, până când a obţinut câştig de cauză. După ce a semnat contractul, firma a demarat şantierul, pentru ca după numai câteva luni, să intre în procedură de insolvenţă. Consiliul Judeţean va purta negocieri în 5 decembrie cu celelalte firme din consorţiu, care şi-au arătat disponibilitatea de continua lucrările la centrul de depozitare a deşeurilor. Potrivit graficului de lucrări, din primăvară şi până în prezent, consorţiul condus de firma Confort, avea sarcina de a finaliza 50% din lucrare. Din păcate, însă, nu s-a lucrat decât un procent de 9%, astfel că proiectul ar urma să se finalizeze cu o întârziere de cel puţin şase luni. Mai mult, licitaţia pentru construcţia rampelor de transfer de la Mihai Viteazul, Dej şi Gherla (contract cuprins în acelaşi proeict de gestionare a deşeurilor) a fost câştigată tot de Confort. Acest contract se cifra la peste 3 milioane de euro, fără TVA. Proiectul de gestionare a deşurilor din judeţul Cluj a fost evaluat la peste 70 de milioane de euro, fiind acoperit din fonduri europene în proporţie de peste 70%.

Comenteaza