Video Cum vede Boc bugetul Clujului pentru 2023: „Strâmtorat și greu”

Cum vede Boc bugetul Clujului pentru 2023: „Strâmtorat și greu”

Proiectul bugetului primăriei Cluj-Napoca va fi prezentat în data de 11 ianuarie 2023, în 17 ianuarie va fi organizată o dezbatere publica, iar în data de 2 februarie va avea loc ședinta de Consiliu Local în care urmează să fie aprobat bugetul.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, vineri dimineață, la ZIUA LIVE, despre proiectul de buget pe anul 2023. 

„Sunt proiecte care încep și de la zero, în fază de proiectare sau fază de organizare de licitații, dar și proiecte care se continuă sau se termină în 2023. Acum facem o aranjare a banilor, pentru că resursele financiare sunt limitate și trebuie să găsim un mix de soluții. Mai avem de lucru câteva zile pe schema financiară.

Bugetul arată strâmtorat și greu. Creșterea asta a prețurilor ne-a dus în decor. Doar dacă ne gândim la creșterea cu utilitățile la școli, care s-au dublat sau chiar triplat. De asemenea, toate contractele au crescut cu 15-20%. Valorile astea trebuie suportate din bugetul local.

Evident că este o presiune uriașă. Totuși, de aia suntem aici, să găsim soluții astfel încât orașul să funcționeze cât mai aproape de standardele așteptate de clujeni”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul Emil Boc.

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2022 a fost de 434 de milioane de euro, adică 2.146.285.687,52 lei, o creștere de nici 2% față de anul 2021. Veniturile au fost în creștere cu 10% față de anul 2021, adică 202 milioane de euro, iar cea mai importrantă felie o constituie cota defalcată din impozitul pe venit.

Comenteaza