Cum vrea Boc să arate podurile Clujului. Îţi faci poză pe Garibaldi ca să te lauzi pe Facebook VIDEO

Cum vrea Boc să arate podurile Clujului. Îţi faci poză pe Garibaldi ca să te lauzi pe Facebook  VIDEO
Clujul va avea două poduri moderne, cel puţin aşa arată planşele Primăriei. Potrivit proiectului, podul Garibaldi va avea un design futurist, pentru a se potrivi cu stadionul Cluj Arena, aflat în apropiere. Podul Traian va avea un design clasic, pentru a se integra în centrul istoric.

Podul Garibaldi din cartierul Grigorescu va semăna cu un cuib de păsări. Primarul Emil Boc spune că oamenii îşi vor face poze cu noul pod. "Podul Garibaldi are un design mai aparte pentru ca el să se integreze în profilul zonei cu stadionul şi Sala Polivalentă, e un pod pe care să mergi să-ţi faci o poză, s-o dai mai departe", afirmă Boc,

Construcţia podului Garibaldi va începe în acest an şi va dura 9 luni. Investiţia se ridică la aproape 5 milioane de lei. În schimb, podul Traian va avea o arhitectură clasică, dar cu iluminat modern. "E un pod clasic, care să se încadreze în profilul centrului istoric, dar care să răspundă nevoilor de stabilitate şi trafic, cu piste de biciclete şi trafic pietonal", explică Boc.

În acest caz investiţia se ridică la 1,7 milioane de euro. Reconstrucţia podului Traian va începe anul acesta, iar lucrările ar trebui să dureze 6 luni.


Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza