Cum vrea noua putere să continue Autostrada Transilvania

Cum vrea noua putere să continue Autostrada Transilvania
Liberalul Marius Nicoară a anunţat că Ministerul Transporturilor doreşte să demareze un proiect de şosea rapidă, pe traseul Satu Mare - Baia Mare - Zalău, în conexiune cu Autostrada Transilvania.

De asemenea, pentru continuarea lucrărilor la autostradă, din Câmpia Turzii spre Braşov, ar urma să fie gândit un parteneriat public-privat. Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, va veni în control pe centura Vâlcele - Apahida, a anunţat liberalul Marius Nicoară.

Noul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, ar urma să ajungă la Cluj peste două săptămâni, imediat ce va încheia analiza de la nivelul ministerului, a anunţat liderul PNL Cluj, Marius Nicoară. "Am vorbit deja cu colegul meu, Ovidiu Silaghi, care mi-a transmis că centura Vâlcele - Apahida se află într-o situaţie foarte dificilă. De altfel, eu am vorbit inclusiv cu reprezentanţii firmei maghiare care a lucrat la acest proiect şi am aflat că ceea ce se întâmplă acolo cu greu va putea fi corectat. Se pare că există o porţiune de 80 de metri din această centură care nu figurează nicăieri, nici măcar în proiectul tehnic. Mai exact, este vorba despre o porţiune dintre tronsoanele construite de italienii de la Pizarotti şi firma maghiară Vegyepszer. Domnul Silaghi mi-a spus că va veni pentru a verifica situaţia din teren şi sper să găsim şi soluţii pentru a remedia ceea ce se mai poate remedia", a comentat Nicoară.

De asemenea, acesta a afirmat că planul ministerului este de a crea o arteră de şosea rapidă, pe ruta Satu Mare - Baia Mare - Zalău, care să fie legată de Autostrada Transilvania. "Desigur, se vor găsi soluţii şi pentru continuarea lucrărilor la autostradă, de la Câmpia Turzii spre Braşov. Principala variantă luată în calcul vizează organizarea unei licitaţii pentru cooptarea unor parteneri privaţi, care să execute lucrările pe tronsoane. La schimb, aceştia ar urma să primească în administrare autostrada, pentru a-şi putea amortiza investiţia", a spus Nicoară.

 

Comenteaza