Curtea de Conturi: prejudicii de 277.000 lei, în 2019, la Consiliul Judeţean Cluj

Curtea de Conturi: prejudicii de 277.000 lei, în 2019, la Consiliul Judeţean Cluj
| Foto: Consiliul Judeţean

Curtea de Conturi a găsit, conform raportului pentru anul 2019, abateri financiare de 35.000 de lei şi prejudicii de 277.000 de lei la Consiliul Judeţean Cluj. 

Principalele constatări

  • În 2019 au fost efectuate achiziții de bunuri care nu au fost înregistrate în contabilitate conform prevederilor legale - 35.000 de lei.
  • Au fost acceptate la plată şi decontate situații de lucrări de întreținere drumuri fără respectarea standardelor și normativelor în vigoare, cu privire la articolul de lucrări ,,rost longitudinal deschis / nebandijonat” - 58.000 de lei.
  • În 2019 au fost efectuate plăți nelegale reprezentând daune materiale, morale și cheltuieli de judecată, stabilite prin sentințe judecătorești, fiind rezultatul acțiunilor și faptelor unor persoane care nu și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile ce le-au revenit a fi îndeplinite - 155.000 de lei.

Opinia exprimată a fost ”contrară”, deoarece în urma acțiunii de audit financiar s-a constatat faptul că situațiile financiare au fost întocmite din toate punctele de vedere semnificative, în conformitate cu cadrul general de raportare financiară aplicabil în România, dar că ele nu oferă o imagine fidelă a poziției financiare, a performanței financiare a entității Unitatea Administrativ Teritorială Județul Cluj la data de 31 decembrie 2019 și a celorlalte informații referitoare la activitatea desfășurată în perioada auditată.

Mai multe, AICI!

Comenteaza