Foto Dacă tot nu este centură, primarul Floreștiului repară strada de lângă mall, "o capcană" pentru șoferi în iernile trecute

Dacă tot nu este centură, primarul Floreștiului repară strada de lângă mall, "o capcană" pentru șoferi în iernile trecute
| Foto: Facebook: Horia Şulea

Horia Şulea, primarul comunei Floreşti, anunţă că s-a intervenit în forţă pe strada Răzoare, pe traseul centurii de sud, în apropierea complexului comercial Vivo.

"S-a intervenit în forță pe Răzoare, pe traseul drumului de legătură Sud. Lucrările vor continua pe întregul traseu. Este vorba de lucrări inedite de conservare a lucrărilor, care vor avea ca rezultat o suprafață de rulare similară cu cea a asfaltului. Discutăm de o intervenție ecologică, în premieră națională, pe bază de enzime", a postat Horia Şulea, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Floreştiului a explicat care sunt etapele următoare ale lucrărilor. "Tehnic, avem scarificarea suprafeţei, crearea amestecului de apă cu enzima, în concentrație optimă, acoperirea suprafeței cu amestecul rezultat, omogenizarea stratului cu stabilizatorul, nivelare şi executare a pantelor în profil transversal cu autogrederul, compactarea cu cilindru până la atingerea gradului optim, adică minim 93%", a transmis Şulea.

Acesta a adăugat că, ulterior lucrărilor pe fiecare tronson, vor avea loc prelevări de eșantioane și analize de laborator, pentru a se stabili dacă a fost atins gradului adecvat de compactare. Mai mult, Şulea a declarat că doreşte introducerea unei linii de transport în comun în zonă, după finalizarea lucrărilor.

Centura de Sud a Floreștiului trebuia să fie gata în 2016, dar proiectul a stat blocat doi ani din cauza problemelor legate de exproprieri. Primarul din Florești spunea, în februarie 2018l, că se lucrează intens pe şantier, dar în realitate nici măcar exproprierile pe amplasament nu erau făcute în totalitate. Ulterior, contractul cu societatea Diferit pentru execuţia centurii a fost reziliat. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza