De câte garaje a scăpat Clujul? Tarcea: "Mergeți să vedeți cum arată după demolare"

De câte garaje a scăpat Clujul? Tarcea: "Mergeți să vedeți cum arată după demolare"

Garajele de tablă de pe aleile dintre blocuri devin treptat istorie, la Cluj-Napoca.

Viceprimarul Dan Tarcea spune că, până în prezent, din cele 10.000 de garaje existente în oraș, au fost demolate în jur de 1.500.

“Am finalizat modernizările din Parcul Între Lacuri, acolo am desființat 356 de garaje și au rezultat în urma modificărilor din zonă 251 de parcări suplimentare. (…) Sunt peste 1.000 de garaje demolate, poate chiar peste 1.500. Vă dau câteva exemple: pe Titulescu 508, Între Lacuri 356, pe Primăverii 20 s-au demolat 58, pe Ion Meșter 114, încă vreo 105 sunt pe Primăverii 20, mai sunt vreo 35 de pe Arinilor, pe Parâng…", a enumerat Dan Tarcea, joi, la Napoca FM, zonele și numărul garajelor "rase" deja de pe aleile cartierelor clujene.

Viceprimarul spune că Primăria va continua acțiunea de demolare, chiar dacă unele persoane sunt "supărate".

"Acțiunea va continua și în următorii ani, evident, etapizată, astfel încât să putem oferi și mai multe locuri de parcare, să poteminterveni și asupra aleilor, asupra carosabilului, a locurilor de joacă pentru copii, pentru a le lărgi și, cu siguranță, dacă veți merge să vedeți cum arată zona după demolarea garajelor, cum a arătat înainte și cum arată după - este un mare plus pentru calitatea vieții. Știu că sunt câteva persoane supărate că nu mai au unde să-și țină murăturile, dar pentru asta există cămară, există beciuri la blocuri, ar putea să-și igienizeze și beciurile și să-și rezolve problema. Pot (bărbații - n. red) să socializeze și în alte locuri, nu trebuie neapărat acolo, în garaj, la mașină. La o mașină mai nouă, mai modernă, oricum nu mai ai ce să mai intervii în garaj, e așa de sofisticată încât îți trebuie service specializat", a mai spus Tarcea.

Comenteaza