De ce nu va cumpăra Primăria hotelul Continental

De ce nu va cumpăra Primăria hotelul Continental
Chiar dacă are acest drept, Primăria Cluj-Napoca nu va achiziţiona hotelul Continental din centrul Clujului, dărăpănat de şase ani. Aceasta este recomandarea inclusă într-o informare cu privire la dreptul de preempţiune al municipalităţii faţă de achiziţionarea imobilului, ce a fost scos recent la licitaţie.

Motivul - imobilul nu poate fi scos la vânzare de lichidatorul judiciar iar cumpărarea acestuia prezintă riscuri pentru municipalitate. "În cazul în care ar fi achiziţionat Hotelul Continental în cunoştinţă de cauză, în situaţia în care prin reducere la absurd s-ar restitui în natură imobilul fostului proprietar tabular, municipiul ar fi considerat ca fiind cumpărător de rea credinţă, deoarece cunoştea existenţa revendicărilor, şi ar fi obligat la restituirea bunului", arată informarea ce va fi analizată vineri, în şedinţa Consiliului Local.


Licitaţia pentru vânzarea imobilului a fost organizată în 15 iunie, dată la care nu s-a prezentat nimeni. În consecinţă licitaţia a fost reluată în 29 iunie, dată la care de asemenea nu s-a prezentat nimeni, şi va fi reluată în 6, 13, 20 şi 27 iulie.

"Trecând peste impedimentele de ordin juridic al problematicii cu privire la vânzarea imobilului revendicat, menţionăm faptul că pentru preţul de 6.583.132 euro nu s-a depus niciun raport de evaluare, motiv pentru care nu ne putem pronunţa dacă este un preţ corect sau nu", subliniază informarea citată.

Precizăm, iniţial drept de preemţiune avea Ministerul Culturii, însă termenul până la care acesta putea formula un răspuns a expirat în 11 iunie.

Cu toate acestea, Primăria a precizat recent că în momentul în care şi-ar exercita dreptul de preempţiune, este necesară şi preci8zarea sursei de finanţare. Instituţia are de recuperat de la Ardeleana SA peste o jumătate de milion de euro, datorii. Pe rolul instanţei există un proces de retrocedare a imobilului, înaintat de Colegiul Reformat din Debrecen. Dosarul a fost soluţionat favorabil colegiului ungar, în 13 decembrie anul trecut. Într-o jumătate de an însă, sentinţa nu a fost comunicată părţilor şi, oricum, aceasta nu este definitivă: poate fi atacată cu recurs în 15 zile.

Comenteaza