De ce Prefectura Cluj nu a anulat traseele atribuite ilegal către Fany

De ce Prefectura Cluj nu a anulat traseele atribuite ilegal către Fany
Subprefectul Mihnea Iuoraş explică în platoul Realitatea TV Cluj de ce Instituţia Prefectului nu a suspendat decizia Consiliului Judeţean de atribuire a transportului în comun din judeţ, în contextul scandalului Fany, deşi avea aceste prerogative.

"Am cerut puncte de vedere de la mai multe instituţii, şi imediat ce răspunsurile auv enit îna ceeaşi zi am atacat hotărârea CJ; traseele pot fi anulate doar de instanţa de judecată. Am vrut să ne asigurăm că nu sunt situaţii în care oamenii vor rămâne fără transport în comun, trebuie să ajungă la serviciu", spune Iuoraş la Realitatea TV Cluj. "Dacă se suspendau licenţele riscam ca oamenii să nu aibă cu ce să meargă la serviciu; am constatat o ilegalitate, am sancţionat-o, mai departe instanţa va decide".

Prefectul Gheorghe Vuşcan arăta în urmă cu 3 zile că traseele s-au atibuit nelegal, în 23 decembrie 2013, astfel că acestea pot fi anulate pur şi simplu: "Atribuirea licenţelor de traseu s-a realizat în mod nelegal deoarece, urmare a unei erori umane la momentul introducerii datelor în sistemul electronic, o parte din trasee (un număr de 43) s-au atribuit fără a se ţine cont de grupele de trasee, ele fiind atribuite ca individuale. În urma acestei erori, rezultatele licitaţiei au fost viciate, ele fiind afişate ca trasee independente, şi nu pe grupe de trasee, punctajele fiind calculate pe trasee. Vicierea procedurii de licitaţie atrage nelegalitatea atât a procesului verbal a Comisiei Paritare cât şi a HCJ nr 424/2013", a transmis Vuşcan.

Vezi detalii despre scandalul corupţiei Fany

Comenteaza