De la 6 la 9 metri. Trei benzi pe Câmpului FOTO

De la 6 la 9 metri. Trei benzi pe Câmpului FOTO
Strada Câmpului a fost finalizată. S-a redus trotuarul, s-a mai creat o bandă pentru mașini.

Prima etapă de lărgire a străzii Câmpului a fost finalizată complet. Ultima operațiune a fost cea de aplicare a marcajelor, mai ales că reprezentanții Primăriei se plângeau că - deși carosabilul a fost lărgit - se circula ca înainte. "Se merge pe o bandă și jumătate", spunea viceprimarul Dan Tarcea.

Lărgirea străzii a fost realizată de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP).
"Lucrările de reabilitare de pe strada Câmpului s-au executat pe o lungime de 270 metri liniari, pe sectorul cuprins între Strada Izlazului și Strada Mehedinți. Prin lucrările executate s-a lărgit partea carosabilă de la 6 metri, două benzi de circulație, la 9 metri lățime, trei benzi de circulație. S-a asfaltat o suprafață de 2650 metri pătrați, rezultând realizarea unei benzi de circulație în plus pe sensul de coborâre a străzii Câmpului. S-au creat și 15 alveole pentru copaci. Trotuarele noi au lațimea cuprinsă între 1,2 și 2,5 metri", a spus Doru Todorescu, purtătorul de cuvânt al RADP.

Strada Câmpului a fost primul proiect important de reabilitare a infrastructurii rutiere al Primărie, alături de RADP, de anul acesta, din Mănăștur. În curs de desfășurare este modernizarea străzii Izlazului. "Se va face o reorganizare totală. Se va lucra la partea de trotuare, se va face un sens giratoriu, la intersecţia cu strada Mehedinţi, iar parcările oblice vor fi înlocuite cu parcări la bordură. Se vor pierde câteva locuri de parcare, dar în zonă sunt puţine abonamente. Izlazului are patru benzi, dar se folosesc doar două, din cauza parcărilor. Dimineaţa se creează ambuteiaje. Este o stradă importantă, una dintre ieşirile către oraş ale celui mai mare cartier din Cluj", explica Dan Tarcea. Strada Izlazului ar urma să fie terminată până în 10 septembrie.

O altă lucrare importantă prevede de asemenea lărgirea străzii Câmpului, de data aceasta la intersecția cu Calea Mănăștur. Va fi o bretea de virare la dreapta, fără ca șoferul să fie obligat să intre prin sensul giratoriu care se va crea acolo până în 15 septembrie.

 

 

Comenteaza