De la şefia Culturii clujene, şef la fabrică de papuci

De la şefia Culturii clujene, şef la fabrică de papuci
După nenumăratele dispute la nivelul conducerii fabricii „Clujana", se pare că reprezentanţii USL au ajuns la o învoială. Noul preşedinte al Consiliului de Administraţie va fi Leonard Horvath (foto), fostul şef al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj.

Horvath şi-a dat demisia de la şefia Direcţiei de Cultură după ce a intrat în cursa electorlă pentru a obţine un mandat de deputat pe colegiul 10, din partea PC.

Sigur că va obţine un mandat de deputat pe colegiul 10, unde a fost nominalizat să candideze din partea PC, Leonard Horvath şi-a dat demisia de la conducerea Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj. Numai că acesta a piedut şi bătălia electorală şi şi-a pierdut şi locul de muncă. Liderii PC fac eforturi de ceva timp, spun sursele ZIUA de CLUJ, pentru a-l reintroduce pe Horvath într-una din structurile de stat din Cluj. Pentru că disputa dintre PNL şi PSD, în privinţa strategiei de conducere a „Clujana", nu s-a încheiat încă, liderii PC au solicitat ca şefia Consiliului de Administraţie a societăţii să fie acordată lui Leonard Horvath.

Acesta din urmă nu a putut fi contactat pentru a confirma informaţia, însă, sursele citate spun că el şi-ar fi depus deja CV-ul şi că în prima şedinţă a Consiliului Judeşean ar urma să fie nominalizat în Consiliul de Administraţie din cadrul Clujana. Ultimul preşedinte al Consiliului de Administraţie, Daniel Mihiş, a renunţat la preşedinţia Consiliului de Administraţie pentru că figura cu cazier fiscal. Mihiş nu s-a înţeles niciodată cu directorul societăţii, Dorinel Şumlea, omul PSD-ului. Şumlea s-a bucurat că a scăpat de Mihiş şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a respinge alegerea unui alt liberal la şefia Consiliului de Administraţie. Societatea Clujana înregsitrează la Finanţe datorii de peste 3 milioane de euro, însă, Şumelea a informat că a reuşit să negocieze plata eşalonată a acestei datorii.

De remarcat că indemnizaţia de şedinţă - de regulă, lunară - a şefului Consiliului de Administraţie este de 175 de lei.

 

Comenteaza