De Paşti, clujenii au parte de miei proaspeţi. Unde este punctul de sacrificare

De Paşti, clujenii au parte de miei proaspeţi. Unde este punctul de sacrificare
Consiliul Judeţean Cluj şi Centrul Agro Transilvania organizează pentru al doilea an consecutiv, în incinta pieţei agro-alimentare de gros a Clujului din Dezmir, un punct autorizat pentru sacrificarea mieilor.

Punctul va fi deschis începând din data de 2 aprilie şi va funcţiona zilnic între orele 5:00 şi 17:00. Transportul până în incinta Centrului Agro Transilvania este asigurat de autobuzele liniei 8L.

"Demersul nostru are la bază intenţia de a veni în întâmpinarea tuturor celor care îşi doresc să respecte tradiţiile şi să aibă pe masa de Paşti carne proaspătă de miel, din producţia locală. Punctul de sacrificare a mieilor va funcţiona după toate normele igienico-sanitare, astfel încât de Sărbătorile Pascale, atât catolice cât şi ortodoxe, clujenii să poată să-şi aleagă mielul dorit cu maximă încredere, la preţuri decente, având totodată posibilitatea de a vedea şi de a verifica mielul înainte de a fi sacrificat", a precizat Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La ora actuală, acesta este singurul punct autorizat din zona municipiului Cluj-Napoca. La nivelul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj se află în procedură de verificare şi autorizare punctele de sacrificare a mieilor din municipiile Turda şi Câmpia Turda, precum şi din oraşul Huedin. În ceea ce priveşte abatorul din comuna Iara, în această locaţie mieii pot fi sacrificaţi în mod curent pe tot parcursul anului.

 

Comenteaza