De VINERI, 18 iunie 2021, GRATIS cu transportul în comun din Cluj-Napoca

De VINERI, 18 iunie 2021, GRATIS cu transportul în comun din Cluj-Napoca
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Populaţia Clujului este vaccinată în proporţie de peste 50% astfel că, începând din 18 iunie 2021, clujenii pot circula gratuit, în fiecare vineri, cu transportul în comun din oraş. Nu şi în zona metropolitană. Anunţul a fost făcut în şedinţa Consiliului Local de miercuri, 16 iunie 2021.

"A venit şi Vinerea Verde. De vineri, dragi clujeni, puteţi circula cu transportul în comun din Cluj-Napoca, gratuit. Eu, ca primar, mi-am asumat aceste politici alternative, sunt înjurat, dar pe termen lung vom fi toţi mulţumiţi. Încet, dar sigur, transportul în comun va fi prioritar în tot oraşul. Cei care vor circula cu maşina, vor circula de două ori mai greu", a spus edilul Emil Boc. 

Printre proiectele finalizate și în curs de implementare legate de mobilitatea urbană “verde” se enumeră:

- achiziția tramvaielor, achizițiile de autobuze electrice și troleibuze
- amenajarea și extinderea benzilor dedicate pentru transportul public
- crearea și conectarea de noi piste pentru biciclete
- instalarea stațiilor de încărcare pentru mașini, biciclete și trotinete electrice în locurile de parcare special amenajate
- emiterea autorizațiilor de taxi pentru mașini electrice
- emiterea primului Regulament privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service, pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca

Totodată, Primăria Cluj-Napoca urmărește direcția verde în toate proiectele de investiții derulate în municipiu, prin crearea de noi parcuri, spații verzi, numeroase acțiuni de plantări de arbori în toate cartierele orașului dar și alți indicatori relevanți pentru un mediu sănătos.

Amintim că, în această primvară, Ministerul Mediului - România a lansat, cu ocazia Zilei Gărzii de Mediu, campania „Vinerea Verde”, sub sloganul „Stop! Azi mașina stă pe loc!”, cu scopul de a reduce poluarea și emisiile de carbon din zonele urbane.

Comenteaza