Decizie radicală în criza gunoaielor din Floreşti. "Situaţiile extreme cer măsuri extreme"

Decizie radicală în criza gunoaielor din Floreşti.
Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, a luat o decizie radicală pentru rezolvarea crizei gunoaielor din cea mai mare comună din România.

"SC Quatro Eco Salub SRL, firma care are patru consilii locale ca asociaţi, se află în imposibilitatea de a asigura serviciul de salubritate pe raza comunei Floresti, lucru admis oficial şi de ea. Situaţiile extreme cer măsuri extreme. Marţi, şedinţă de îndată a Consiliului Local Floreşti. Voi cere votul consilierilor locali, asociaţi în firma Quatro Eco Salub, pentru:

1. Retragerea Comunei Floresti, prin autoritatea deliberativă Consiliul Local, din ADI Gelu Voevod, entitate juridică care a delegat gestiunea serviciului de salubritate pe raza celor patru comune componente

2. Retragerea Comunei Floresti, prin autoritatea deliberativă Consiliul Local, din SC Quatro Eco Salub SRL.

3. Revocarea HCL privind majorarea capitalului social al SC Quatro Eco Salub SRL, unde Consiliul Local este asociat (oricum, majorarea nu a produs absolut nici un efect, decizia luându-se după exerciţiul bugetar aferent 2016, acum neexistând încă buget aferent 2017 şi implicit nevirându-se nicio sumă)", a anunţat primarul Floreştiului.

El va convoca, pentru declararea situaţiei de urgenţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. "Dacă nici aceasta nu este situaţie de urgenţă şi nu va primi avizul prefectului, îi invit pe floreşteni să îi explice prefectului ce se întâmpla aici, la noi in comună.

Domnul profesor doctor inginer se pare că nu înţelege. Sau nu poate, sau nu vrea. Urmează de urgenţă prestarea serviciului de salubritate de către o firmă capabilă a presta serviciul, iar apoi o licitaţie în acest sens şi modificarea modalităţii de încasare a salubrităţii", afirmă Şulea.

Comenteaza