Dejul își modernizează drumurile pe banii UE: 37 de milioane de euro

Dejul își modernizează drumurile pe banii UE: 37 de milioane de euro

Două contracte de finanțare nerambursabilă pentru două noi proiecte în cadrul Planului de Mobilitate Urbană în municipiul Dej au fost semnate în acest sfârșit de an la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. 

Este vorba despre modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană reprezentat de str. Unirii, Dobrogeanu Gherea, Ecaterina Teodoroiu, Avram Iancu, George Coșbuc, Regina Maria, Mircea cel Bătrân, Mărășești, Gheorghe Șincai, 1 Mai, Crângului și despre dezvoltarea infrastructurii de transport alternativ în municipiul Dej - punte pietonală și modernizare coridor infrastructură integrată în Ocna Dej.

În cadrul primului proiect se vor realiza modernizarea carosabilului, a trotuarelor și aliniamentelor de spațiu verde pe arterele cuprinse în proiect; modernizarea a 11 stații de autobuz, pe traseele care deservesc arterele rutiere cuprinse în proiect, conform Dej24.

Este vizată și semaforizarea adaptivă bazată pe Sistemul de Management Inteligent al Traficului, împreună cu implementarea de camere de luat vederi, în patru intersecții de maxima importanță pentru rețeaua stradală a municipiului.

Proiectul mai prevede amplasarea unei stații de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice, amplasată pe strada Unirii – stația de capăt Dealul Florilor și extinderea sistemului de închiriere automată a bicicletelor, cu cinci noi stații de biciclete și 60 de biciclete.

"Cele două contracte aduc Dejului o finanțare nerambursabilă în valoare de 8,5 milioane euro. Acestea se adaugă altor trei proiecte finanțate în cadrul planului de mobilitate urbană de 28 milioane euro și au ca scop îmbunătățirea infrastructurii rutiere prin modernizarea străzilor și trotuarelor dar și a transportului în comun prin achiziționarea de autobuze electrice", a precizat primarul Costan Morar.
Comenteaza