Dejul va avea CENTURĂ OCOLITOARE. Primăria vrea sa o facă pe cont propriu

Dejul va avea CENTURĂ OCOLITOARE. Primăria vrea sa o facă pe cont propriu
| Foto: dejeanul.ro

Primăria Dej vrea să facă o centură ocolotoare a oraşului pe cont propriu. Vineri 29 aprilie, va intra în dezbatere publică proiectul "minicenturii" Dejului.  

Vineri, de la ora 12, în sala mare a Primăriei Dej are loc o şedinţă de dezbatere publică pentru coridorul de mobilitate urbana auto-velo şi pietonal, prin realizarea unei străzi de legătură între strada 1 Mai şi Bistriţei, anunţă dejeanul.ro

Documentele tehnice pot fi consultate deja la sediul Primariei Dej, la camera 38, iar sugestii pot fi trimise pe mailul primaria@dej.ro.

În bugetul pe 2022 a fost propusă finanţarea unui drum de legatură între strada 1 Mai si strada Bistritei. Drumul ar porni din zona de unde începe digul Someşului, ar traversa râul pe un pod care ar urma să fie construit paralel cu podul CFR, iar mai apoi şoseaua ar continua paralel cu calea ferată, peste terenurile agricole şi ar urma să iasă în zona benzinăriei R&R.

Şoseaua, care nu ar avea rang de Drum Naţional, ci doar de stradă din interiorul orasului, ar putea fi finanţată în cadrul proiectelor de mobilitate urbană şi ar fi o alternativă pentru centura ocolitoare promisă de Ministerul Transporturilor de mai mulţi ani.

Comenteaza