Depou-muzeu. Viziune artistică la CTP

Depou-muzeu. Viziune artistică la CTP
Tramvai pictat de Irlo

Conducerea Companiei de Transport Public a devenit pasionată de artă.

 

De luna aceasta, pe străzile Clujului circulă cel de-al treilea tramvai pictat. Impresia pozitivă pe care a creat-o noua operă de artă pe șine a reverberat până la directorul Companiei de Transport Public (CTP), Liviu Neag.

”Recunosc că am fost destul de reținnut în ceea ce privește acest proiect, dar acum am ajuns la concluzia că este o idee foarte bună și îl voi sprijini cât de mult voi putea. Călătorilor noștri le plac aceste tramvaie”, a declarat Neag, pentru ZIUA de CLUJ.


Municipiul Cluj-Napoca a lansat în februarie o licitație pentru cumpărarea a 22 de tramvaie noi, pe care și-a propus să le cumpere din fonduri europene. Dacă acestea vor veni la Cluj, ”îmbrăcate” în ”uniforma” mov și gri, este previzibil că tramvaiele pictate ies din peisaj. Totuși… ”Dorința mea este ca aceste tramvaie să poată fi vizitate, chiar dacă vom avea tramvaie noi. Poate transformăm o parte din depou într-un muzeu. În plus, în weekend-uri, le putem scoate pe traseu, să le admire turiștii”, a spus Liviu Neag.


Proiectul Galerie de artă pe roți a fost inițiat de artiștii Ocu și Kero, care au și pictat primele două tramvaie originale de pe străzile Clujului. În luna martie, a mai fost pictat un tramvai; artistul stradal care s-a ocupat este Irlo, un tânăr din Bistrița. Opera de artă mobilă a fost finanțată din Fondul Jazz in the Park 2017. Lucrările la cel de-al treilea tramvai pictat au durat trei zile.

Comenteaza