Deputatul clujean Băltărețu: „Birocrația îngroapă Drumul Expres A3 - Tureni”

Deputatul clujean Băltărețu: „Birocrația îngroapă Drumul Expres A3 - Tureni”
| Foto: hotnews.ro

Deputatul Viorel Băltărețu, cunoscut pentru implicarea lui în monitorizarea proiectelor de infrastructură din județ, trage un semnal de alarmă în ce privește calendarul de implementare a proiectului Dx A3-Tureni, recent actualizat de CNAIR.

Parlamentarul clujean a solicitat, în ultimul doi ani, rapoarte periodice de la CNAIR referitor la acest proiect de investiții și a intervenit la autoritățile locale și centrale pentru accelerarea etapelor birocratice.

El spune că, față de raportul din septembrie 2021 - în care întârzierile au fost, pe etapele realizate, de până la șapte - opt luni - raportul din noiembrie 2022 estimează reducerea întârzierilor pentru etapele din 2023-2024.

“Toți ne dorim ca aceste aparente recuperări să fie posibile, pentru că finanțarea prin Programul Operațional pentru Infrastructură Mare, în valoare de aproximativ 788 milioane de lei, expiră la final de 2023. Banii se întorc la UE, nu sunt transferabili pe alte proiecte de infrastructură de care avem atâta nevoie oriunde în țară”, a spus deputatul.

“Dar analizând ritmul deosebit de greoi în care s-au derulat etapele de până acum, iau cu prudență aceste termene. În septembrie 2021, când Ministerul Transporturilor era condus de Cătălin Drulă, proiectul era în linie dreaptă. De atunci nu au intervenit situații neprevăzute. Singura problemă rămâne viteza adormitoare cu care se schimbă hârtiile între instituțiile statului. Birocrația ne costă!” a atras atenția Băltărețu.

Deputatul clujean a mai transmis că va urmări în continuare timpii de progres în autorizări și va insista pentru respectarea lor.

„Așa cum am mai făcut, țin permanent legătura cu CNAIR și Ministerul Transporturilor, unde depun, de câte ori e cazul, propuneri pentru deblocarea birocrației. Acest tronson e foarte important pentru toți clujenii și, în special, pentru turdeni, care au nevoie de acest proiect ce va degreva Turda de traficul infernal”, a adăugat Viorel Băltărețu.

Deputatul clujean Băltărețu: „Birocrația îngroapă Dx A3 - Tureni”

Comenteaza