Deşi n-au încredere în Primărie, consilierii judeţeni sunt de acord cu o asociere pe Cluj Arena

Deşi n-au încredere în Primărie, consilierii judeţeni sunt de acord cu o asociere pe Cluj Arena
Consiliul Judeţean nu ar trebui să intre în nici o combinaţie cu Primăria, a precizat reprezentantul PSD, Dan Canta.

Propunerea preşedintelui Horea Uioreanu, privind înfiinţarea unei comisii comune cu administraţia locală, în vederea adoptării unei decizii de gestionarea a deşeurilor, va fi un eşec, crede Canta. Uioreanu a precizat, însă, că nu se va analiza decât posibilitatea finanţării unor evenimente pe Cluj Arena (foto).

Liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a cerut grupurilor de consilieri să-şi desemneze câte un reprezentant în comisia care va lucra cu Primăria pentru identificarea unor soluţii de funcţionare a stadionului Cluj Arena. Consilierul PSD Dan Canta a apreciat că această comisie nu va avea nici un rezultat şi că istoria a demonstrat că astfel de comisii comune sunt complet ineficiente. „Pe vremea când am demarat proiectul stadion, iar la Primărie se afla domnul Apostu, s-a decis să se înfiinţeze o comisie pentru a găsi soluţii comune pentru realizarea acestui proiect. S-au scurs trei luni în care s-au tot convocat întruniri şi nu s-a ajuns la nici un rezultat. Aşa că administraţia judeţeană a început proiectul pe cont propriu şi acum avem acest stadion. Cu aceşti oameni de la Primărie nu se poate face nimic, iar dumneavosatră, domnule Uioreanu ar trebui să ştiţi, pentru că aţi fost într-o alianţă cu PDL şi n-aţi reuşit să rezolvaţi nimic împreună", a spus Dan Canta. El a apreciat că administraţia judeţeană nu are nevoie de ajutor pentru ca stadionul să poată funcţiona. „Este o falsă idee. Stadionul este foarte bine aşa cum este. Nu văd la ce ne ajută o comisie ca să putem lua nişte decizii", a spus Canta.

Liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a explicat că nu este vorba despre managerierea stadionului şi că această comisie comună va încerca să emită soluţii într-o altă direcţie. „Ne-am înţeles cu Primăria să găsim soluţii în vederea susţinerii unor evenimente. Pe de-o parte, Primăria ar putea colabora pentru finanţarea unor evenimente sportive pe Cluj Arena, în timp ce noi, Consiliul Judeţean, avem capacitatea să generăm o serie de evenimente culturale. Să nu uităm că avem în subordine Filarmonica de Stat Transilvania care ar urma să îşi desfăşoare activitatea în Centrul Cultural pe care îl construieşte Primăria. În acest sens, Consiliul Judeţean s-ar putea implica în desfăşurarea unor evenimente care să aibă în vizor acest centru, aşa cum Primăria poate să se implice în evenimentele de pe Cluj Arena. Sunt lucruri care pot fi analizate în această comisie şi cred că este important să colaborăm cu Primăria", a spus Uioreanu. În final, plenul CJ a fost de acord cu înfiinţarea acestei comisii comune. Urmează ca şi Consiliul Local să ia o decizie în sensul acesta.

 

Comenteaza