Video Devine Floreştiul ORAŞ? Primarul Pivariu: „Cetățenii trebuie să decidă”

Devine Floreştiul ORAŞ? Primarul Pivariu: „Cetățenii trebuie să decidă”

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a afirmat că localitățile limitrofe municipiului Cluj-Napoca care s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani, așa cum este și Floreștiul, ar trebui să treacă la statutul de oraș.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Edilul din Florești, Bogdan Pivariu, a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre această situație, afirmând că rolul decisiv este jucat chiar de locuitorii celei mai mari comune din țară.

„Floreștiul este o localitate atipică, este o comună cu specific urban. Sigur, ne dorim să ridicăm foarte mult calitatea vieții și până la urmă cetățenii vor trebui să decidă dacă rămânem la statutul de comună sau trecem la oraș. Personal, cred că trebuie să ne concentrăm foarte tare pe ridicarea calității vieții și restul vor veni de la sine.

În ceea ce privește atragerea de fonduri europene, așteptăm cu nerăbdare PNRR-ul și următorul exercițiu financiar. Am văzut că cei din zona metropolitană, indiferent dacă sunt orașe sau comune sunt eligibili pe diverse proiecte europene. Suntem foarte vigilenți și atenți la tot ce apare pentru că ne dorim să accesăm cât mai multe fonduri europene și guvernamentale pentru a putea dezvolta”, a declarat, la ZIUA LIVE, edilul Floreștiului.

Pivariu a mai spus că cel mai important este ca administrația floreșteană să poată oferi servicii de calitate, un loc în care cetățenii să-și poată petrece timpul liber, nu doar un loc în care să doarmă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza