Dezbatere pe parcările Clujului. Propuneri: dărâmarea garajelor şi eliminarea abonamentelor din centru

Dezbatere pe parcările Clujului. Propuneri: dărâmarea garajelor şi eliminarea abonamentelor din centru
O discuţie extrem de antrenantă a avut loc marţi în Consiliul Local, pe tema garajelor şi a parcărilor din Cluj-Napoca. Plecând de la regulamentul de închiriere a parcărilor din municipiu, s-a pornit o dezbatere de maxim interes pentru şoferi.

Claudia Anastase şi Gabriel Oniga, membri ai grupului PSD, au întrebat de ce nu se dărâmă garajele construite între blocuri, pentru a se ridica în locul lor parkinguri moderne, iar primarul Emil Boc a explicat că foarte multe dintre terenuri sunt revendicate.

Oniga a insistat, cerând dărâmarea acestora pentru a spori numărul de locuri pentru maşini între blocuri. El a mai venit şi cu ideea ca proprietarii locurilor de parcare să le poată folosi numai între anumite ore, de exemplu de la 18:00 la 09:00.

"Propunerea este extrem de incitantă, e o idee bună pentru 2016. Sunt deschis la o dezbatere publică. Trebuie să luăm împreună decizia aceasta, dacă oamenii vor putea utiliza parcarea proprie numai după ora 18:00. Gândiţi-vă la conflicte, care există şi acum. Trebuie să ne gândim că mutăm conflictul. Ideea aceasta rezolvă o problemă şi creează altele", a spus primarul Emil Boc.

Viceprimarul Anna Horvath a avut propria propunere. "Excluderea abonamentelor pentru parcările din centru, astfel încât să nu staţioneze nimeni 7-8 ore. După o oră, preţurile de parcare să crească exponenţial. Propunerea mea se exclude cu soluţia domnului Oniga, pentru că nu se poate ca oamenii să nu parcheze peste zi nici în cartier, nici în centru", a afirmat reprezentanta UDMR.

La iniţiativa lui Gabriel Oniga, primarul a făcut un calendar al dezbaterilor pe acest subiect. Până în 15 octombrie partidele fac propuneri, până în 15 noiembrie se face dezbaterea publică şi până în 15 decembrie se propune o decizie finală.

Comenteaza