Dezbatere publică online pentru celula 1 a noului centru de deșeuri al Clujului

Dezbatere publică online pentru celula 1 a noului centru de deșeuri al Clujului

Consiliul Județean (CJ) Cluj organizează online dezbaterea publică, în vederea obținerii autorizației integrate de mediu pentru activitatea celulei 1 de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) care urmează să fie deschisă în curând.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Este vorba despre celula 1 a CMID, amplasată în zona numită “Pe colina Postata sub pădure“ sau “Zona Tufele Roșii“, iar dezbaterea are loc în 4 mai, de la ora 16:00, în sala de ședințe a instituției.

”Având în vedere restricțiile impuse prin starea de urgență, dezbaterea publică se va desfășura on-line, prin mijloacele de comunicare existente la nivelul CJ Cluj. Modalitatea de acces pe platforma on-line utilizându-se aplicația Zoom”, se arată în anunțul publicat pe site-ul cjcluj.ro, unde cei interesați au toate detalii tehnice referitoare la participarea la această dezbatere.

Documentația de susținere a solicitării pentru obținerea autorizației integrate de mediu poate fi consultată pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Cluj: www.apmcj.ro, la secțiunea Reglementari - Autorizatia Integrata de Mediu - Documente procedura autorizare sau pe https://www.cjcluj.ro/autintmediu.

Propunerile justificate ale publicului privind solicitarea autorizației integrate de mediu se pot transmite prin poștă la sediul APM Cluj sau pe e-mail: office@apmcj.anpm.ro, până la data de 30.04.2020.

Depozitul de deşeuri, cu o capacitate proiectată de 6,9 milioane m3 şi o durată de viaţă de circa 24 de ani, va deservi întregul judeţ, Depozitul va fi compus din 2 celule, din care este în curs de finalizare prima celulă, cu o durată de aproximativ 10 ani şi cu un volum estimat de depozitare deşeuri de cca 1.694.000 m3.

În 15 aprilie Consiliul Judeţean Cluj a scos la licitaţie delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului public de operare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Cluj. Valoarea contractului este de 406.416.278 lei (83.650.260 euro). 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza