Dezbatere publică pe tema metroul dintre Cluj și Florești

Dezbatere publică pe tema metroul dintre Cluj și Florești

Urmează o nouă dezbatere publică pe tema metroului din Cluj-Napoca. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Dezbaterea vizează “alternativa finală pentru planul urbanistic zonal și studiul de fezabilitate pentru proiectul TREN METROPOLITAN GILĂU – FLOREȘTI – CLUJ-NAPOCA – BACIU – APAHIDA – JUCU – BONȚIDA” – ETAPA I a sistemului de transport metropolitan Cluj – Magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala 1 de metrou, din municipiul Cluj-Napoca și comuna Floresti, jud. Cluj”, potrivit anunțului postat pe website-ul Primăriei clujene.

Va avea loc în 7 octombrie, ora 16.00. Toți doritorii se vor putea înscrie și vor fi ascultați în cadrul unei ședințe online. Linkul de acces va fi disponibil pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, cu 24 de ore înainte de începerea dezbaterii.

310 milioane de euro ar urma să revină Clujului, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru realizarea a nouă stații de metrou până la finalul anului 2026. Conform documentelor publicate de Guvernul României, cele 310 milioane de euro vor fi investite în realizarea a 7,5 km de metrou în Cluj-Napoca, însumând nouă stații, de la Sf. Maria la Europa Unită. Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2026. DOCUMENTUL INTEGRAL, AICI!

Recent, municipalitatea clujeană a aratat ca metroul va avea 19 stații, investiția totală fiind de 1,5 miliarde de lei. Traseul va avea o lungime de 20,1 km.Depoul a fost amplasat la limita vestică a Comunei Florești, la nord de Stația Electrică Florești, pe o suprafață de 8,2 ha, și a fost dimensionat pentru asigurarea mentenanței și parcării pentru 28 de trenuri, în lungime de 51 m.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza