Dezvoltatorii „cartierului Elenei Udrea” de lângă Pata Rât, obligaţi să îi avertizeze pe clienţi despre mirosul gunoaielor

Dezvoltatorii „cartierului Elenei Udrea” de lângă Pata Rât, obligaţi să îi avertizeze pe clienţi despre mirosul gunoaielor

„Cartierul Elenei Udrea” din Cluj, aşa cum este numit Transilvania Smart City, trebuie să-şi informeze clienţii, conform Agenţiei pentru Protecţia Mediului, cu privire la eventualul disconfort cauzat de mirosul din zonele de depozitare a deşeurilor de la Pata Rât. 

Transilvania Smart City, trebuie să-şi informeze clienţii, conform Agenţiei pentru Protecţia Mediului, cu privire la eventualul disconfort cauzat de mirosul din zonele de depozitare a deşeurilor de la Pata Rât, de zgomotul produs de aeronave şi de vecinătatea cu cimitirul din zonă.

Inconvenientele de mai sus nu sunt însă menţionate nici pe site-ul proiectului, nici în ofertele trimise eventualilor clienţi, chiar dacă Transilvania Smart City se află la câteva sute de metri de groapa de gunoi de la Pata Rât, lângă aeroport şi un cimitir. 

„Cartierul Elenei Udrea” din Cluj-Napoca va include 10.000 de apartamente, un mall, şcoli, supermarketuri, un hotel şi un aparthotel, spaţii de birouri, parcuri şi săli de conferinţă. Conform studiului de evaluare a impactului asupra stării de sănatate în relaţie cu noul centru de colectare a deşeurilor de la Pata Rât, în unele zone poluarea cu metale grele (Cadmiu şi Cupru) depăşeşe limitele legale.

APM Cluj spune că a impus dezvoltatorului „declaraţia notarială în care acesta menţionează că se obligă să anunţe potenţialii cumpărători şi/sau chiriaşi de eventualul disconfort datorat mirosului din zonele de depozitare deşeuri de la Pata Rât, de zgomotul produs de aeronave, inclusiv a vecinătăţii cu cimitirul din zonă”, după ce adevărul.ro a solicitat un punct de vedere.

Aceste menţiuni nu se găsesc nici pe site-ul Transilvania Smart City, nici în ofertele solicitate pe mail de către clienţi.  Asociatul principal al proiectului, omul de afaceri Ştefan Berciu, a precizat pentru „Adevărul” că totuşi cumpărătorii vor fi informaţi despre aceste inconveniente atunci când vor merge să vadă blocurile.

„Clienţii vor veni la faţa locului şi vor constata că nu miroase deloc. Cimitirul de care se vorbeşte este un „cimitir-parc”, unde poţi chiar să mergi la plimbare, şi, în plus, clujenii ştiu că şi cartierul Zorilor este, la fel, aproape de cimitir”. Acesta a mai precizat că Elena Udrea nu este asociată în proiect, ci soţul ei, dar şi alte mari companii şi investitori străini.

Sursa foto: https://www.transilvaniasmartcity.ro/ 

Comenteaza