Diferit câștigă modernizarea Pieței Lucian Blaga

Diferit câștigă modernizarea Pieței Lucian Blaga
Piața Lucian Blaga | Foto: mapio.net

Primăria Cluj-Napoca a atribuit licitația pentru moderrnizarea Pieței Lucian Blaga societății Diferit Cluj. Valoarea contractului este de 20,5 milioane de lei.

Este vorba despre o licitație lansată în octombrie 2018, pentru ”proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru proiectul creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană: reabilitare și extindere zonă pietonală Piața Lucian Blaga, str. Republicii (primul tronson), str. Napoca, str. Petru Maior și str. Emil Isac și amenajare piste de biciclete. Valoarea estimată de primărie trecea de 21 de milioane de lei.

Patru asocieri de firme au depus oferte la această licitație: ARL SA - Planwerk, Flash Lighting - Struct Quality și Ro-Verde, Diferit - Starcom Exim şi Consorzio Stabile - Diluca Project.

Potrivit proiectului, în zonă se reduce numărul de benzi auto, fiind avantajați pietonii și bicicliștii. Astfel, Piața Lucian Blaga va fi cu numai patru benzi, str. Petru Maior, cu trei, str. Napoca va fi redusă la două benzi, la fel și str. Republicii, până la intersecția cu str. Avram Iancu.

Cine vrea să transforme Piaţa Lucian Blaga într-o zonă "prietenoasă" cu pietonii. Contract de  21,5 milioane lei

Firma Diferit a câștigat în instanță realizarea unui alt proiect important în Cluj-Napoca: modernizarea Bulevardului 21 Decembrie, din Cluj-Napoca, în valoare de 12 milioane de euro.

Vezi și Piaţa Lucian Blaga şi strada Napoca se transformă radical. Decizia de 5,7 milioane de euro a primăriei

Comenteaza