Video Digitalizarea și traficul, cele mai importante domenii pentru Florești în anul 2021

Digitalizarea și traficul, cele mai importante domenii pentru Florești în anul 2021
| Foto: arhiva

Bogdan Pivariu, primarul Floreștiului, susține că pentru bugetul comunei pe anul 2021 caută să atragă fonduri europene și guvernamentale.

Edilul comunei Florești a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cele mai importante domenii care necesită investiții în perioada următoare.

„Bugetul pe 2021 este creionat, lucrăm în continuare la el, chiar intenționez și am o serie de întâlniri pentru a atrage fonduri externe pentru că suntem într-o perioadă grea din cauza acestei pandemii. Sunt foarte mulți bani care merg în această zonă de sănătate. Discuții sunt pentru atragerea de fonduri europene, dar și fonduri guvernamentale.

Ajungem într-o zonă de digitalizare în care deja am pregătit un studiu de fezabilitate care să ne dea anumite direcții. Lucrăm la o aplicație care să permită accesul facil al cetățeanului și interacțiunea lui cu autoritățile publice locale și cu serviciile publice gestionate”, a declarat la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Primarul Floreștiului vrea ca cea mai mare comună din țară să fie ca și municipiul Cluj-Napoca, să se dezvolte și cetățenii să-și poată rezolva problemele „acasă”, în Florești.

„Dacă discutăm de trafic, pe termen scurt, ne apropiem cu pași reprezi spre acel studiu de trafic pe care l-am promis și intenționez să-l fac. Școlile revin pe făgașul normal, oamenii se întorc la serviciu, iar acel studiu ne poate oferi datele exacte dacă lucrurile revin la normal. De asemenea, am avut o întâlnire cu reprezentanții Poliției Rutiere care au specialiști în ceea ce privește sistematizarea traficului și intenționez să discut cu aceștia de anumite zone problematice, punctuale în Florești”, a precizat edilul din Florești.

Totodată, Pivariu a mai spus că administrația floreșteană intenționează să facă piste de biciclete care să permită accesul și altfel decât cu mașina, înspre și dinspre municipiul Cluj-Napoca.

Comenteaza