Din 2016, municipiul Cluj-Napoca asimilează toate comunele vecine

Din 2016, municipiul Cluj-Napoca asimilează toate comunele vecine
Primarul Sorin Apostu (foto dreapta) a dezvăluit, aseară, în emisiunea Clujul în Realitate, moderată de Raul Chiş la REALITATEA TV Cluj, că, începând din 2016, Cluj-Napoca se va transforma într-un centru metropolitan puternic, înglobând toate celelalte localităţi vecine.

În acest sens, a spus Apostu, se lucrează deja la un proiect ce vizează transportul în comun la nivel de zonă metropolitană, urmând ca finanţarea să fie obţinută din fonduri europene.

Clujul va deveni, asemeni oricărui alt oraş important din lume, un adevărat centru metropolitan începând cu anul 2016, a atras atenţia primarul Sorin Apostu. El a adăugat că, deşi este greu de înţeles la acest moment, ideea că municipiul va junge să includă toate celelalte unităţi teritorial-administrative din vecinătate va fi primită foarte bine la momentul potrivit. "Ca oricare alt centru urban din lume aflat în plină dezvoltare, şi Clujul va asimila celelalte comunităţi locale vecine, cu bune şi cu rele. Acest lucru se va întâmpla chiar din 2016, când Clujul va deveni un centru metropolitan, aşa cum este şi firesc să fie. Chiar dacă primarii şi oamenii politici nu pot accepta acum acest lucru, vă asigur că cetăţenii nu vor avea nici un motiv să se împotrivească", a comentat Apostu.

În sensul acesta, Primăria Cluj-Napoca pregăteşte un prim proiect integrat ce va funcţiona la nivelul zonei metropolitane Cluj. "Este vorba despre prelungirea unor linii de troleibuz şi în celelalte comunităţi din vecinătate. Astfel, cetăţenii din localităţile învecinate vor putea avea o nouă alternativă pentru o legătură cu municipiul", a precizat Apostu. Acest proiect se va finanţa din fonduri europene, urmând să întregească noul sistem de transport public în comun ce va fi implementat în oraş.

 

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza