Din nou pe patru benzi pe Podul Fabricii. “De luni cred că se dă drumul”

Din nou pe patru benzi pe Podul Fabricii. “De luni cred că se dă drumul”

Lucrările de asfaltare a celor două benzi rămase în lucru pe podul Fabricii din Cluj-Napoca se apropie de final. Șoferii clujeni spun că în curând se va putea circula din nou pe patru benzi.

“De luni cred că circulăm pe patru benzi pe podul Terapia, deci se poate și repede”, a relatat un șofer de pe grupul de Facebook Info Trafic Județul Cluj. Acesta a încărcat și imagini cu felul în care s-au asfaltat cele două benzi de pe sensul de mers spre Kaufland.

“Foarte bine, parcă nici reabilitarea străzii Ferdinand nu a durat un an. Un singur - podul nou de la Porțelanul”, “Destul de repede, având în vedere cât s-a lucrat sub pod”, „Doar că lucrările la acest pod au început de doi ani, cu mici și mari întreruperi și reluări. Dar în sfârșit se gată”, „Dacă era podul Porțelanului, măcar pietonal, mă bucuram și mai mult”, “Podul practic a fost refăcut din nou și totul în trafic. Deci nota 10 pentru constructori”, “A fost înălțată cota podului, fără oprirea traficului”, “Dacă nu aveam vreme de septembrie în noiembrie, sigur nu puneau ei hidroizolația în câteva zile”, „Se apropie alegerile!!!” au comentat alți membri ai grupului.

Unii dintre șoferi au dezbătut și problema celorlalte amenajări necesare. “Încă nu văd nici o balustradă pe sensul celălalt... oare dau drumul la circulație fără ea?”, “E periculos fără parapeți pe pod, mai ales că vine iarna și primul loc unde apare poleiul e pe poduri”.  

La început de septembrie s-a reluat circulația pe sensul de mers către Terapia, după ce s-au terminat lucrările de asfaltare la primele două benzi. Primăria și constructorul au convenit ca sectorul reabilitat să fie dat în funcțiune. Înainte circulația se făcea pe celelalte două benzi, pline de gropi, acum la final de reabilitare.

VEZI S-a dat drumul pe sectorul modernizat de pe Podul Fabricii

Municipalitatea a prelungit termenul de finalizare pentru iunie 2020 la acest pod, cu toate că inițial trebuia să fie gata din acest an. Lucrările de bază au constat în ridicarea etapizată a podului cu 5 cm, înlocuirea de grinzi și de elemente de reazem (la infrastructură), frezări, schimbări de grinzi, suprabetonări, asfaltări (la suprastructură). 

Iluminatul public va fi modernizat folosindu-se tehnologia led. La finalizarea lucrărilor podul va avea patru benzi de circulație (3,5 m lățime), două spații parapet direcționale de 0,5 m, trotuar pietonal de 1,9 m pe ambele părți. Valoarea lucrărilor este de 13,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, acestea fiind executate de către societatea ARL Cluj.

Podul Fabricii asigură legătura între cartierul Mărăști și zona industrială Terapia, ambele în plină dezvoltare imobiliară și demografică. Reabilitarea podului este necesară pentru punerea în siguranță a acestuia, creșterea duratei de viață a podului și îmbunătățirea condițiilor de trafic. 

Comenteaza