Directorul Aeroportului Cluj, despre construirea unei noi aerogări: "E puțin probabil"

Directorul Aeroportului Cluj, despre construirea unei noi aerogări: "E puțin probabil"

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, a declarat că actuala locație a aeroportului suportă dezvoltarea acestuia, menționând că scenariul relocării este unul "puțin probabil".

"Actuala locație suportă dezvoltarea. O pistă poate să asigure un trafic chiar peste 20 de milioane de pasageri, bineînțeles că trebuie platforme, căi de rulare, căi de degajare rapidă. Oriunde s-ar pune un aeroport nou, ar trage orașul după el, inclusiv locuințe. Este conceptul de "aeroportul-oraș". În Câmpia Turzii este aeroport militar, nu știu dacă Ministerul Apărării ar da un aviz de folosire în comun. Un nou aeroport este puțin probabil. Bineînțeles că merită analizat, sunt discuții în acest sens, dar este puțin probabil, și din punct de vedere al obstacolării, de a găsi un teren corespunzător în apropriere, în județ. Acest aeroport poate asigura condițiile corespunzătoare", a declarat David Ciceo, la Ziua Live.

Amintim că Banca Mondială acordă asistență tehnică Județului Cluj pentru elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (PATJ), iar o primă concluzie după primul atelier de lucru vizează construirea încă unui aeroport în Cluj. (VEZI DETALII AICI!)

Comenteaza