Directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj participă la şedinţa Comitetului Director ACI Europa

Directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj participă la şedinţa Comitetului Director ACI Europa
Marţi, 20 octombrie 2015, a avut loc la Bruxelles cea de-a 100-a şedinţă a Comitetului Director al Consiliului Internaţional al Aeroporturilor - regiunea Europa (Airports Council International - Europe).
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

David Ciceo, director general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a participat în calitate de membru la această reuniune. Principalele teme de discuţie au fost legate de securitatea aeroportuară, noua strategie a aviaţiei civile pregatită de Comisia Europeană, îmbunătăţirea serviciilor pentru pasageri, constrângerile legate de capacitatea aeroporturilor în viitor şi colaborarea aeroporturilor cu serviciile de trafic aerian.

În privinţa securităţii aeroportuare se analizează capacitatea aeroporturilor de implementare a noilor reglementări de detectare a urmelor de explozibili, ca răspuns la ameninţările datorate substanţelor nonmetalice şi analiza care o face Comisia Europeană privind oportunitatea introducerii controalelor diferenţiate pe bază de evaluare a riscului.

Controalele de securitate diferenţiate pentru pasageri, pe baza analizei riscului, se realizează deja în Statele Unite ţinând cont ca nu toţi pasagerii prezintă acelaşi grad de risc. Noua strategie a aviaţiei civile este posibil să fie adoptată de Comisia Europeană până la sfârşitul anului şi este prima dată când se scoate în evidenţă că aviaţia şi conectivitatea sunt principalii factori care contribuie la dezvoltarea economică.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza