Diseară Clujul găzduieşte meci de Europa League, trotuarele distruse fac reclamă oraşului

Diseară Clujul găzduieşte meci de Europa League, trotuarele distruse fac reclamă oraşului
Trotuare distruse în centrul oraşului, multe chiar în vecinătatea noului stadion Cluj Arena, unde diseară se dispută un meci de Europa League. Primăria anunţă azi că împarte materiale ce promovează turismul în oraş, dar între timp multe dintre trotuarele din vecinătate, dar nu numai, sunt distruse. Instituţia anunţa în aprilie că va reface "în perioada următoare" trotuarele dar, după cinci luni situaţia e nemodificată.

Situaţia a fost semnalată de PNL Cluj ieri. "În oraşul de cinci stele Cluj-Napoca, multe dintre trotuarele destinate circulaţiei pietonilor sunt în stare deplorabilă şi sunt departe de ceea ce vedem în adevăratele capitale europene", spune vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Bâldea.

Clujenii care locuiesc în blocurile noi situate la intrarea în oraş, pe Calea Turzii, se plâng de ani de zile de lipsa trotuarelor pe această arteră, situaţie care-i obligă să circule inclusiv pe carosabil, punându-şi viaţa în pericol. Foştii primari Sorin Apostu şi Radu Moisin, dar şi actualul edil, Emil Boc, au promis, pe rând, că odată cu reabilitarea carosabilului vor fi realizate şi trotuarele. "Au trecut anii şi oamenii sunt nevoiţi în continuare să păşească prin praf sau noroi către casă sau spre locul de muncă", spune Bâldea. "Municipalitatea a inventat tot felul de scuze. În luna aprilie a acestui an, primăria clujeană recunoştea că nu stabilise încă priorităţile bugetare pentru anul 2013 - deşi trecuseră primele patru luni ale anului - şi îi invita pe clujenii care au făcut sesizări pe acest subiect să urmărească activitatea primarului Emil Boc pe reţelele de socializare", spune Bâldea.

Lucrurile nu stau cu mult mai bine nici în zona centrală. De exemplu, pe strada Moţilor, pe tronsonul intens circulat dintre Primăria Cluj-Napoca şi intersecţia cu strada George Coşbuc, trotuarele sunt pline de gropi, bordurile sunt sparte şi pe alocuri asfaltul lipseşte.

Vizavi de Cluj-Arena, trotuarul de pe Splaiul Independenţei, între podul Garibaldi şi podul Napoca, trotuar care ar trebui să fie destinat celor care doresc să facă mişcare, nu are nici măcar borduri. Asfaltul este "ondulat", crăpat sau lipseşte cu desăvârşire, semnalează Bâldea. "Dacă după modernizarea liniilor de tramvai, carosabilul a fost reparat, trotuarul a fost uitat de primăria clujeană. Poate că planul autorităţilor este de a-l desfiinţa, altfel nu ne putem explica de ce Emil Boc nici măcar nu pune în discuţie refacerea acestuia", spune el.

ziuadecj.ro semnala în aprilie situaţia mai multor trotuare distruse din oraş, inclusiv cele de pe Calea Turzii, strada Mehedinţi şi Splaiul Independenţei, intens circulate dar distruse şi nereparate de ani de zile. Iată răspunsul Primăriei, din aprilie, adică de acum cinci luni: "Trotuarele de pe Calea Floreşti vor intra într-un program de reabilitare în perioada imediat următoare, întreaga strada Splaiul Independenţei, inclusiv trotuarele, este prinsă în proiectul de refacere a tramei stradale, care este programat să demareze în următoarele luni iar pe strada Mehedinţi în funcţie de gradul de degradare a trotuarelor Primăria Cluj- Napoca va interveni cu reparaţii punctuale".

 

Diseară pe Cluj Arena se dispută meciul dintre Pandurii Târgu Jiu şi Sporting Braga, iar Primăria anunţă că, prin Centrul de Informare Turistică, va oferi suporterilor pachete cu materiale de promovare turistică. "Voluntarii Centrului de Informare Turistică, echipaţi în uniforme cu însemnele distinctive ale Primăriei, vor întâmpina suporterii portughezi cu pliante, hărţi turistice şi cărţi poştale ilustrate", arată Primăria.

Comenteaza