Dispar locurile de parcare de pe Kogălniceanu. Boc, către șoferi: "Vor trebui să își lase mașina acolo unde este permis. La anul va fi gata un parking de 400 locuri"

Dispar locurile de parcare de pe Kogălniceanu. Boc, către șoferi: "Vor trebui să își lase mașina acolo unde este permis. La anul va fi gata un parking de 400 locuri"

Pietonalizarea străzii Mihail Kogălniceanu duce la dispariția locurilor de parcare din zonă. Primarul Emil Boc le-a spus celor care lucrează în proximitate și părinților care își aduc copiii la școală unde vor putea parca. 

Emil Boc spune că sunt destule locuri de parcare în zona centrală a orașului și că se va mai contrui un parking lăngă Cimitirul Central. Primarul Clujului mai spune că șoferii riverani vor avea acces pe strada Mihail Kogălniceanu, potrivit prevederilor legale.

„Pentru transportul copiior, părinții vor trebui să își lase mașina acolo unde este permis în zona centrală. Este parcare în spatele Bisericii Sfântul Mihail, în Piața Cipariu și mai sunt alte locuri care nu sunt ocupate la primele ore ale dimineții. Mai mult, se construiește anul viitor un parking de 400 de locuri, chiar lângă cimitir, pe strada Avram Iancu. Acolo va fi un loc unde se va putea parca. Asta este. Zonele pietonale sunt la fel amenajate peste tot în Europa”, a spus Emil Boc, la un post de radio local. 

Un parking privat, cu peste 300 de locuri de parcare, este în curs de construire în centrul Clujului și va fi finalizat în 2024. Garajul suprateran, al cărui beneficiar este Casa de Pensii a Bisericii Reformate, este situat pe str. Avram Iancu nr. 23-24, în apropierea Cimitirului Central din Cluj-Napoca. Va fi dispus astfel: două subsoluri, parter, trei etaje şi terasă.

În total va avea o suprafaţă de 9.984 mp, din care 549 mp reprezintă funcţiuni comerciale/ servicii, alimentație publică, funcțiuni administrative/ birouri. Conform proiectantului - biroul de arhitectură Dico şi Ţigănaş - garajul ar urma să dispună de 333 de locuri de parcare, între care şi locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi, plus locuri de parcare pentru biciclete. 

Comenteaza