Doar 1.272 de cărți electronice au fost emise la Cluj în 7 luni. MAI nu știe când se vor elibera actele și în restul țării

Doar 1.272 de cărți electronice au fost emise la Cluj în 7 luni. MAI nu știe când se vor elibera actele și în restul țării

Noua carte electronică de identitate, care ar trebui treptat să înlocuiască actualul buletin, întârzie să apară. După 7 luni de la începerea proiectului pilot în județul Cluj, au fost emise 1.272 documente electronice, potrivit datelor transmise de MAI.

Proiectul pilot privind cartea electronică de identitate a fost lansat în județul Cluj la data de 2 august 2021. Pe atunci, autoritățile au spus că această perioadă de teste va dura 6 luni, urmând ca ulterior, până la finele anului 2022, toate serviciile de evidență a populației din țară să poată emite aceste carduri.

Scopul noului document este să înlocuiască treptat, până în august 2031, actuala carte de identitate aflată în circuit din 1997, potrivit termenelor stabilite de Regulamentul (UE) 1157/2019, care a intrat în vigoare în data de 2 august 2021.

„În prezent cartea electronică de identitate se eliberează cetățenilor români care au domiciliul în municipiul Cluj-Napoca și depun cererea în vederea obținerii acesteia la direcția de evidență a persoanelor din localitatea enunțată mai sus. Până în prezent în Registrul Național de Evidență a Persoanelor au fost înregistrate un număr de 1.350 de cereri pentru eliberarea unei cărți electronice de identitate, fiind emise un număr de 1.272 documente electronice”, se arată în declarația Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, pentru hotnews.ro. 

Comenteaza