Doar 26 de amenzi în două săptămâni pentru TIR-urile care tranzitează ilegal Clujul

Doar 26 de amenzi în două săptămâni pentru TIR-urile care tranzitează ilegal Clujul
Zeci de TIR-uri şi camioane au tranzitat într-o singură zi oraşul Cluj-Napoca ilegal după deschiderea centurii de ocolire Vâlcele - Apahida, dar totalul amenzilor aplicate ajunge la doar 26, în două săptămâni.

Centura de ocolire a oraşului a fost deschisă la începutul acestei luni, iar după această dată traficul greu a fost interzis în zona Someşeni spre Bună Ziua, zonă tranzitată până atunci, zilnic, de zeci de camioane, Totuşi, poliţiştii locali şi cei rutieri au aplicat în total doar 26 de amenzi pentru şoferii autovehiculelor de mare tonaj, între 1 şi 14 noiembrie, conform evidenţelor Primăriei. Amenzile au fost date din cauza staţionării neregulamentare pe domeniul public şi a tranzitării oraşului fără autorizaţie de liberă trecere, arată instituţia.

Amintim, un clujean a reclamat săptămâna trecută, pe domnuleprimar.ro, faptul că zeci de TIR-uri tranzitează zona străzilor Fagului şi Bună Ziua, în ciuda deschiderii centurii ocolitoare. Sesizarea sa a dus la o serie de comentarii pe ziuadecj.ro, care confirmau situaţia.

Dragoş este unul dintre utilizatorii care au comentat articolul respectiv: "din păcate nici Poliţia Rutieră, nici cea Locală nu fac nimic pentru a bloca accesul maşinilor mari prin oraş. Degeaba ai centură dacă nu pui şi 1-2 poliţişti să le dea câteva amenzi celor care intră în oraş. Dar la ce să te aştepţi, că acum e frig şi nu pot să stea afară, că fac reumatism", a scris el. "Radus" a subliniat şi el acelaşi lucru: "Înainte de deschiderea centurii, de la ora 6 deja te trezeau coloanele de TIR-uri care urcau şi coborau. Acum zgomotul traficului începe pe la ora 7 şi nu mai este atât de intens", scrie el, adăugând însă că "au rămas, pe lângă câteva TIR-uri, autobasculantele care circulă nestingherite şi cu viteză mult mai mare, autobetonierele, iar viteza traficului, în general, a crescut, reprezentând un real pericol".

Edith a remarcat şi ea înghesuiala TIR-urilor în Bună Ziua, în ciuda deschiderii centurii: "stau şi eu în Bună Ziua şi văd zilnic TIR-uri cu buşteni. Nu-mi ziceţi că şi alea aprovizionează. E clar, sunt şoferi care vor să evite bypass-ul destul de dificil de urcat de pe centura Vâlcele - Apahida şi fentează intrând prin oraş. Câteodată vin, unul după altul, 7-8 TIR-uri. Intră cu tupeu pentru că Poliţia e prea ocupată cu amenzile de parcări din centrul oraşului", a scris ea pe ziuadecj.ro.

Comenteaza