Doar 47.000 de locuri de parcare pentru cele 200.000 de mașini din Cluj-Napoca. Cu cât se vor scumpi abonamentele în 2023

Doar 47.000 de locuri de parcare pentru cele 200.000 de mașini din Cluj-Napoca. Cu cât se vor scumpi abonamentele în 2023

Primăria Cluj-Napoca scumpește abonamentele parcările din oraș, cu rata inflației, începând cu 1 ianuarie 2023. Conform consilierilor locali USR, în oraș sunt circa 200.000 de mașini, la doar 47.000 de locuri de parcare. 

„În cartiere se majorează, ca propunere, cu rata inflației. În centru, unde taxele sunt oricum foarte mari, nu propunem majorarea acestora. De ce nu majorăm? Cred că trebuie să ținem cont de aceste vremuri pe care le avem astăzi și acolo unde legea și viața noastră administrativă ne permit să nu majorăm, nu majorăm. Sunt suficient de multe alte majorări, de la energie la gaz, căldură, alimente, ca să mai trecem la impozite și taxe locale sau parcări mărite.

Am acordat atenție specială ca persoanele cu dizabilități, părinții copiilor minori încadrați într-un grad de handicap și persoanele angajate ca asistenți personali ale persoanelor cu dizabilităț, să aibă locul de parcare gratuit în zona centrală, avem 207 locuri de parcare în zona centrală, cât și în parcările destinate riveranilor în cartiere, unde avem 851 de astfel de locuri”, a spus primarul Emil Boc, la dezbaterea publică de vineri. 

La rândul său, viceprimarul Dan Tarcea a spus: "În total, avem 46.690 de locuri de parcare, 4.723 de locuri de parcare sunt în zona centrală, celelalte sunt în cartiere. Avem, de asemenea, 477 de locuri de parcare pentru biciclete, urmând ca anul aceasta să mai finalizăm încă 150. Până la finele anului 2023 vom avea încă 300 de locuri de parcare pentru biciclete. De asemenea, avem 1.058 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități, 207 sunt în zona centrală, și semicentrală". 

Clujenii prezenți la dezbatere au cerut desființarea parcărilor nominale, taxe și mai mari în centru și mai multe parcări realizate de autoritățile locale. Deocamdată, reprezentanții municipalității s-au limitat să spună că a fost îmbunătățit sistemul de depunere a cererilor pentru locurile de parcare și că vor mai fi demolate garaje de cartier. 

Așadar, din 2023, clujenii vor plăti 71 de lei pe an, în cartiere, și 124 de lei pe an, în zona centrală.

Comenteaza