„Doar învăţaţi. Clujenii sunt generoşi". Ce a promis Boc la deschiderea anului şcolar VIDEO

„Doar învăţaţi. Clujenii sunt generoşi
Emil Boc a participat la deschiderea anului şcolar la Liceul Gheorghe Şincai, acolo unde învaţă fiica sa mai mică. El le-a transmis copiilor un mesaj de mobilizare.

Boc a spus că Primăria promovează două politici educaţionale din banii clujenilor, din impozitele şi taxele pe care aceştia le plătesc.

„O politică educaţională promovată de Primărie este să asigure burse pentru toţi elevii, indiferent de numărul lor, care obţin minim media 8,50. Bursa este în valoare de 90 de lei. La aceasta se adaugă bursele de merit, dacă media este mai mare, şi cele sociale.

Dacă în 2012, de exemplu, aveam 3.000 de burse şi circa 2.000 de lei alocaţi, anul acesta avem 15.000 de burse şi 11.000.000 de lei repartizate pentru performanţa şcolară. Aşadar, doar să învăţaţi, pentru că clujenii sunt generoşi şi oferă acest sprijin.

Şi să le spuneţi părinţilor că aceşti bani sunt munciţi de voi, câştigaţi de voi, aşa încât voi trebuie să aveţi prima opţiune despre modul cum trebuie banii cheltuiţi", a spus Boc.

Primarul a subliniat că o altă politică educaţională este legată de transportul public. Copiii care nu au media scăzută la purtare pot călători gratuit pe două linii, la şcoală sau la activităţi extracurriculare. 21.000 de elevi beneficiază de această facilitate, a subliniat Boc.

Comenteaza