Doar zboruri charter cu muncitori şi 200 de angajaţi în șomaj tehnic. Cum afectează pandemia de coronavirus Aeroportul Cluj

Doar zboruri charter cu muncitori şi 200 de angajaţi în șomaj tehnic. Cum afectează pandemia de coronavirus Aeroportul Cluj

Aeroportul Cluj este afectat de pandemia de coronavirus, cu efect pe termen lung. Traficul a scăzut cu 94% în aprilie, față de aceeași lună din 2019, iar 200 de angajaţi au intrat în şomaj tehnic. 

Conform directorului David Ciceo, pe aeroport există programate zilnic chartere cu muncitori spre Germania, până în 17 mai, şi un singur zbor regulat, cel spre Malmo (Suedia), ţară aflată în zona galbenă. ”Una dintre preocupările majore este reluarea activității după această perioadă. Mai avem un zbor regulat, spre Malmo, prin Wizz Air.

Suedia este zonă galbenă și nu sunt interzise zborurile. Avem chartere cu muncitori spre Germania și am avut și unul spre Austria. Vom avea până în 17 mai chartere spre Germania cu muncitori, cu respectarea tuturor condițiilor impuse de ordonanțele militare”, a declarat directorul general. 

Acesta a explicat cât de grav este afectată activitatea Aeroportului Cluj în această perioadă. "În luna martie s-a înregistrat o scădere cu 57% a traficului, față de martie 2019, iar în aprilie, traficul a scăzut cu 94% față de aceeași lună din 2019. Având în vedere scăderea traficului, am luat măsuri de reducere a costurilor și multe măsuri economice.

Avem şedințe săptămânale. Peste 200 de angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic (şoferi, handling, mecanici), am reziliat contractul cu firma de pază şi 40 de angajaţi ai aeroportului au fost relocaţi la asigurarea pazei. 18 angajaţi, au plecat, de comun acord, de la aeroport". Pentru a rămâne la o situaţie financiară rezonabilă, conducerea aeroportului a implementat mai multe măsuri cu scop preventiv.

”Am procedat la ajustarea serviciilor prestate de către terți, la rezilierea unor contracte și la amânarea unor achiziții, din motive de oportunitate, pentru că în perioadele de criză este bine să avem resursele financiare pentru plățile viitoare”, a explicat Irimie Popa, membru al Consiliului de Administrație al Aeroportului Cluj.

Din pricina traficului scăzut, Aeroportul Cluj este închis în intervalul 22:00-06:00, cu excepţia situaţiilor excepţionale.

Comenteaza